Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem

Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem - Yvonne Keuls | Warmolth.org

...ek dat ik ooit heb gelezen.Ik moest ooit voor school een verslag maken,en dit verhaal trok me meteen aan ... Het verrotte leven van Floortje Bloem | Lezen voor de lijst ... .Na de eerste bladzijde kan je eigenlijk al niet meer stoppen met lezen.Het gaat over Floortje bloem,een meisje met ernstige gedragsproblemen.Ze brengt eerst jarenlang haar ... 'Het verrotte leven van Floortje Bloem' slaat op het leven van een meisje, Floortje, dat door drugs en prostitutie volledig verpest wordt. Opdracht Yvonne Keuls: "Dit boek draag ik op aan Jan van der Wet en Gerard Stam van de prostitutie beg ... Het verrotte leven van Floortje Bloem - Scholieren.com ... . Opdracht Yvonne Keuls: "Dit boek draag ik op aan Jan van der Wet en Gerard Stam van de prostitutie begeleidersteam van de gemeente te Rotterdam. Het thema waar het boek om draait is 'Liefde'. Het beschrijft het effect dat een tekort aan liefde kan hebben op een jong meisje en hoe dit het verdere leven van dat meisje beïnvloeden. (drug, prostitutie) Verband tussen de titel en het thema Het boek heet "Het verrotte leven van Floortje Bloem". Het verrotte leven van Floortje Bloem. Lezen voor de lijst. Vijftien jaar is Floortje Bloem op het einde van het verhaal, waarin haar belevenissen worden verteld. Zij kan dan met recht zeggen: 'Ik doe steeds dingen, omdat een ander het wil. Ik ben pillen gaan slikken door een ander, ... Het verrotte leven van Flo...

INFORMATIE

AUTEUR
Yvonne Keuls
DIMENSIE
6,36 MB
BESTANDSNAAM
Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem.pdf

OMSCHRIJVING

Het verrotte leven van Floortje Bloem is een antwoord op de noodkreet van een heroïne-hoertje dat bang is in het gekkenhuis terecht te komen. Het is onder meer een pleidooi voor een klinische opvang van verslaafde prostituees onder de achttien. Het verrotte leven van Floortje Bloem heeft sinds het verschijnen in 1982 nog niets aan zeggingskracht verloren. Het boek is inmiddels vijfentwintig keer herdrukt. De hoofdpersonen in de beroemde sociale romans van Yvonne Keuls, waarin fictie en werkelijkheid een hechte eenheid vormen, zijn geen zielige figuren. Het zijn in feite sterke figuren die in een ellendige situatie terecht zijn gekomen. Thema's als leed en onmacht, angst, onwil en het grote gemis aan liefde, maar ook schuld en eigen verantwoordelijkheid worden met warmte behandeld.

Wil je het boek lezen?Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yvonne Keuls. Lezen Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN