De navolging van Christus

De navolging van Christus - Thomas à Kempis | Warmolth.org

...k van bijbelse, oud-christelijke en middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald ... Thomas a Kempis - 'De navolging van Christus' | Historiek ... . De navolging van Christus - De imitatio Christi (1424) - Koninklijke Bibliotheek, Brussel Van Kempens boek De navolging van Christus staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. De oudste uitgave van het boek komt uit 1424. de navolging van christus naar de oudste teksten in de authentieke volgorde bewerkt door jac. van ginneken s. j. mededeelingen der koninklijke nederlandsche akademie van wetenschappen, afdeeling letterkunde nieuw ... PDF DE NAVOLGING VAN CHRISTUS - dbnl ... . van ginneken s. j. mededeelingen der koninklijke nederlandsche akademie van wetenschappen, afdeeling letterkunde nieuwe reeks, deel 7, no. 1 herdrur 1946 n.v. noord-hollandsche uitgevers maatschappij amsterdam Onlangs heeft kardinaal Simonis voorgesteld om in de 'verkiezing van de grootste Nederlander ooit' Thomas á Kempis voor te dragen. Zijn boekje "de navolging van Christus" is naast de Bijbel één van de meest vertaalde en uitgegeven boekjes ooit (!). Thomas á Kempis leefde van 1379 tot 1471. Let erop: dus voor de grote reformatoren. Tot op de dag van vandaag blijkt dit boek een bron van grote geestelijke en mystieke rijkdom te zijn met veel praktische wenken voor de opbouw van een persoonlijk geestelijk leven. 'De Navolging van Christus' is opgedeeld in vier boeken. Volgens de nieuwste inzichten is de indeling alsvolgt: De navolging van Christus naar het oorspronkelijk handschrift uit het Latijn vertaald door R. Bouman, S.J. Mij. Sint-Augustines, Desclée, De Brouwer & Co. België: 1911 klein (8x12 cm) gebonden boek 9e herziene druk 320 + 71 pg. zeer goede staat: € 15,00: Zegelhofje: Kempis, Thomas A. De Navolging van Christus: naar de Brusselse autograaf. De Imitatione Christi (De navolging van Christus) is een middeleeuws boek dat handelt over hoe je een goed christen wordt. Het werd in de vijftiende eeuw geschreven door de Nederlandse augustijn Thomas a...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas à Kempis
DIMENSIE
9,69 MB
BESTANDSNAAM
De navolging van Christus.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek "De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Thomas a Kempisis door christenen van alle plaatsen als lijfboek omarmd. Dit boek van bijbelse, oud-christelijke en middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald. Al meer dan vijf eeuwen lang heeft het de weg naar miljoenen lezers gevonden, die de vele honderden raadgevingen vaak levenslang hebben herlezen en overwogen. Het boek was enkele jaren niet meer leverbaar en verschijnt nu in een nieuwe vertaling van Jacques Koekkoek. Volgens Gerard De Korte, bisschop van Den Bosch, "brengt Thomas a Kempis ons bij het hart van het evangelie: de liefde voor Jezus, eenvoud en onderlinge gemeenschap'.

Wil je het boek lezen?De navolging van Christus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas à Kempis. Lezen De navolging van Christus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN