Wandelende takken

Wandelende takken - Frans Hiddema | Warmolth.org

...en. De Gallische wandelende tak komt oorspronkelijk alleen in Frankrijk voor ... licg.nl - Wandelende tak ... . (Foto: Jinze Noordijk) Omvang van populatie niet bekend. Noordijk ging vorig jaar met een groepje entomologen urenlang op ... Wandelende takken hebben deze luchtcirculatie niet nodig om te eten. Het menu voor onderstaande soorten is ook braam, eik, steeneik, framboos en roos Maar nu even wat anders, hele leuke huisdieren, gezien bij een kennis van mij, de Afrikaanse reuzenslak, 15-nov-2015 - Bekijk het bord "Wandelende tak!" van jolandaenmatth op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Takken, Wandelen, Terraria. Een verrassende ontde ... Indische wandelende tak - Wikipedia ... . Bekijk meer ideeën over Takken, Wandelen, Terraria. Een verrassende ontdekking: Nederland huisvest een populatie Gallische wandelende takken. De bijzondere diertjes (Clonopsis gallica) zijn voor het eerst gevonden in ons land. Normaal gesproken ... Een wandelende tak kan op zijn kop aan echte takken hangen. Dit komt doordat zijn voetjes plakkerig zijn. Als de tak hangt, kun je hem moeilijk zien, wandelende takken hebben zoveel mogelijk dezelfde kleuren als echte takken. De bruine eitjes, uit het gele rondje kruipen de babytakken, de nimfen. Wandelende takken en bladeren (met een Latijns woord ook wel phasmiden genoemd) zijn insecten die doorgaans een sterke gelijkenis met twijgen en bladeren vertonen. Wandelende takken en bladeren behoren tot de orde der Orthoptera (of geleedpotigen), waartoe ook de sprinkhanen, krekels, oorwormen en bidsprinkhanen gerekend worden behoren. De wandelende tak (foto: Indische wandelende tak: Carausius Morosus) is een lang en smal insect. De lengte van een volwassen dier is rond 10 cm. De naam 'wandelende tak' is overduidelijk gevonden uit de eigenschap van het insect om te lijken op een takje, zowel in kleur als in uitzicht. WANDELENDE TAK 4 Bijzonderheden over de wandelende tak o Sommige soorten wandelende takken doen alsof ze dood zijn als ze zich bedreigd voelen. Ze blijven doodstil liggen tot het gevaar weer weg is. o Sommige wandelende takken kunnen bijten en met hun poten knijpen. Meestal is dat niet echt gevaarlijk, maar leuk is het natuurlijk niet. Ja, wandelende takken hebben een hart. Of beter gezegd: een snoer van hartspiertjes. Net als andere insecten hebben wandelende takken een open bloedsomloop. Dat houdt in dat het bloed merendeels vrij door het lichaam stroomt en niet door een uitgebreid stelsel van bloedvaten. De hartspiertjes pompen het bloed van achter naar voor....

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Hiddema
DIMENSIE
6,21 MB
BESTANDSNAAM
Wandelende takken.pdf

OMSCHRIJVING

Frans Hiddema groeide op bij de Friese Wadden. Hij studeerde medicijnen in Groningen en is thans als zenuwarts-psychoanalyticus werkzaam in Oegstgeest. Hij schreef een aantal publicaties op zijn vakgebied, zoals psychoanalytische beschouwingen over enkele romans van o.a.: Maarten 't Hart, Oek de Jong, van Oudshoorn en Kafka, tevens verscheen een bundel haiku en enkele bundels associatiefjes van zijn hand. In 1992 kwam van hem bij de Beuk de bundel aforismen "associatief" uit en de bundel gedichten "Achter gespannen vliezen". Bij uitgeverij Ad. Donker in 1992 de bundel "Met zuinigheid en vlijt". In 1993 bij de beuk de gedichtenbundel "Zwart-wit gezien" en in 1994 de bundel "Web voor het tuinhek". In 1995 verscheen bij uitgeverij Ad. Donker de bundel aforismen "Niets spreekt vanzelf" en in 1996 de bundel "Steltlopertjes". Inge Lievaart typeerde zijn haiku als "juweeltjes van allerlei aard". "Een eigen geluid".

Wil je het boek lezen?Wandelende takken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Hiddema. Lezen Wandelende takken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN