Kieuwen

Kieuwen - Niccolo Ammaniti | Warmolth.org

...n van dieren die in het water leven. Bij vissen liggen de kieuwen in een ruimte achter de kop ... Schooltv: Hoe ademen vissen? - Met hun kieuwen halen ze ... ... . Een vis doet zijn mond open en dicht om zuurstof uit het water te halen. De vis zuigt water op, dan sluit de bek zich , en dan wordt het water via de mondholte naar de kieuwen geperst. Net als mensen hebben vissen zuurstof nodig om te leven. Maar ze halen geen adem door hun mond, zoals wij. Daar hebben ze kieuwen voor. Geschreven bij Kieuwen. Het debuut van Ammaniti. Het boek mist nog de meeslependheid en pra ... Kieuwwormen, hoe te behandelen en voorkomen? | Velda ... . Geschreven bij Kieuwen. Het debuut van Ammaniti. Het boek mist nog de meeslependheid en prachtige observaties die zo goed zijn in zijn latere werk ('ik haal je op, neem je mee'). Het verhaal is wat te ver gezocht, wel ok, maar je kunt beter 'ik haal je op' nog een keer lezen. Kieuwen stellen een organisme in staat om zuurstof uit het water op te nemen en koolzuurgas af te staan. Het betreft voornamelijk vissen en amfibieën. Ook kreeftachtigen en sommige insectenlarven hebben ademhalingsorganen die kieuwen worden genoemd, maar deze zijn wezenlijk anders van structuur. == Vissen == === Bouw en functie === De kieuwen ... Kieuwspleet, kieuwboog, kieuwzakje. Vroeg in de embryonale ontwikkeling, bij de mens met een week of vijf, vormen zich uitstulpingen vanuit de kieuwdarm, de latere farynx, de kieuwzakjes.Tegelijkertijd vormen zich aan de buitenkant van het embryo spleten, die in contact komen met deze zakjes. Nederlands: ·(anatomie), (zoötomie) ademhalingsorgaan van vele in water levende dieren Bij de meeste vissen zijn de kieuwen door kieuwdeksels bedekt, maar bij de larven van kikkers en salamanders zijn ze vaak uitwendig waar te nemen.··↑ "kieuw" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze woorden en ... Geschreven bij Kieuwen. Ammaniti is voor mij één van de beste schrijvers van deze tijd. En ook bij zo'n goede sch...

INFORMATIE

AUTEUR
Niccolo Ammaniti
DIMENSIE
6,53 MB
BESTANDSNAAM
Kieuwen.pdf

OMSCHRIJVING

Marco, de held in deze roman, is een jongeman die aquaria bouwt en het gedrag van vissen bestudeert. Hij lijdt aan longkanker en struint de rijke wijken van Rome af op zoek naar een vriendin. Dan krijgt hij een merkwaardig aanbod: hij wordt uitgenodigd om naar India te gaan, en daar een aquarium te bouwen voor een mysterieuze dame. Ammanitis India is een jachtig en tumultueus land: de jongeman wordt gekidnapt door een religieuze sekte, hij sluit zich aan bij een groep muzikanten die ondergronds leeft, hij wordt verleid door een vrouw die in een kasteel woont, en hij komt erachter dat de vrouw die hem heeft uitgenodigd aan het hoofd staat van een criminele bende die organen steelt. Nadat hij wordt geopereerd aan zijn longen en een paar kieuwen krijgt geïmplanteerd, kan hij een gelukkig leven opbouwen in een aquarium in Berlijn.

Wil je het boek lezen?Kieuwen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Niccolo Ammaniti. Lezen Kieuwen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN