Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen

Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen - Mirjam de Vos | Warmolth.org

...n, aangeboren aandoeningen die ontstaan zijn tijdens de zwangerschap of geboorte, en chronische aandoeningen bij kinderen ... Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen | Nederlands ... ... . Tezamen betreft dit minstens één miljoen Nederlanders. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking is het belangrijk om zoveel mogelijk deel te nemen aan buitenspeelmogelijkheden. Contact Bijzondere zorg. Gewoon als het kan, speciaal indien nodig. Juist voor kinderen en ... Meldpunt Bijzondere Zorg voor professionals. Om deze mensen te helpen werken allerlei organi ... Zorg voor straatkinderen Dominicaanse ... - Bijzondere Noden ... . Juist voor kinderen en ... Meldpunt Bijzondere Zorg voor professionals. Om deze mensen te helpen werken allerlei organisaties samen in een netwerk. De GGD coördineert dit netwerk. Professionals die zich zorgen maken om een cliënt, kunnen dit melden bij onze afdeling Bijzondere Zorg. Kosten aantonen. Wilt u in aanmerking komen voor bijzondere bijstand, dan moet u de kosten echt hebben gemaakt of nog gaan maken. Sommige gemeenten geven geen vergoeding als de kosten al gemaakt zijn, dus het is verstandig na te vragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding vóórdat u een product koopt....

INFORMATIE

AUTEUR
Mirjam de Vos
DIMENSIE
11,30 MB
BESTANDSNAAM
Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Ieder kind is bijzonder op zijn eigen manier. De kinderen die in dit boek centraal staan, zijn bijzonder omdat zij zich anders ontwikkelen dan wij gewend zijn. In verstandelijk en vaak ook in lichamelijk opzicht. De ernst van hun beperkingen maakt hen kwetsbaar. Dat geldt zeker in een vreemde en bedreigende omgeving als het ziekenhuis. Juist ernstig gehandicapte kinderen bezoeken relatief vaak een ziekenhuis. Wat zij nodig hebben is een bijzondere en aangepaste ziekenhuiszorg. Ouders, artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en andere betrokkenen rondom het kind dragen hiervoor gezamenlijk de verantwoordelijkheid. Voor hen is dit boek bedoeld. De veertien hoofdstukken behandelen ieder een belangrijk aspect van de ziekenhuiszorg. Thema's zijn onder andere: veelvoorkomende lichamelijke problemen, pijnmeting en pijnbestrijding, de dagelijkse verzorging, communicatie, voeding, gebitsverzorging en omgaan met moeilijk gedrag. Theoretische kennis, ervaringen en praktische tips wisselen elkaar in elk hoofdstuk af. Met de brede en praktische opzet wil dit boek ouders, ziekenhuismedewerkers en werkers binnen de gehandicaptenzorg inspireren en ondersteunen, zodat zij 'hun' kind zo goed mogelijk kunnen bijstaan tijdens het noodzakelijke verblijf in het ziekenhuis. Alle auteurs zijn gespecialiseerd op één van de in dit boek behandelde terreinen. Mirjam de Vos, initiatiefneemster en redacteur van deze uitgave, studeerde orthopedagogiek. Zij werkte in het Emma Kinderziekenhuis/het KinderAMC en begeleidde daar ernstige zieke kinderen en hun ouders. Zij ontwikkelde een training in non-farmacologische pijnbestrijdingsmethoden, bedoeld voor verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en artsen. Naast deze training geeft zij les aan verpleegkundigen en aan artsen in opleiding. Mirjam de Vos is moeder van een ernstig meervoudig gehandicapte dochter.

Wil je het boek lezen?Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mirjam de Vos. Lezen Bijzondere zorg voor bijzondere kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN