Archimedes. Voorloper van de moderne wetenschap

Archimedes. Voorloper van de moderne wetenschap - P.D. Napolitani | Warmolth.org

...van gewicht!). Een kilogram veren neemt namelijk een groter volume in dan een kilogram lood, en ondervindt daardoor een grotere archimedeskracht van de lucht, die tegengesteld gericht is aan de zwaartekracht ... Archimedes op Ramsj.nl ... . Archimedes. Voorloper van de moderne Wetenschap. [Deel 16 van de Wetenschappelijke Biografie] Veen Magazines., 2006 (1e druk nl), 159 blz. Hardback met stofomslag, zo goed als nieuw. Mooi ex. Vertaling door Etta Maris. € 5,99: Barbara Continenza: Darwin. Het oude Griekenland is de bakermat geweest van grote denkers die de wetenschap vandaag nog steeds beïnvloeden met hun ontdekkingen. Een land van uitvinders, wiskundi ... Archimedes [deel 16 Van De Wetenschappelijke Biografie ... ... . € 5,99: Barbara Continenza: Darwin. Het oude Griekenland is de bakermat geweest van grote denkers die de wetenschap vandaag nog steeds beïnvloeden met hun ontdekkingen. Een land van uitvinders, wiskundigen, astronomen, filosofen en grote kunstenaars, het klassieke Griekenland is de bakermat van personages zoals Archimedes, Aristoteles of Plato die de basis hebben gelegd van de moderne wetenschap. Archimedes was een Griekse wiskundige en natuurkundige die leefde van 287 - 212 v.Chr. in Syracuse op Sicilië. Hij was waarschijnlijk een familielid van de tiran van Syracuse Hieroon II. Hij studeerde wiskunde bij opvolgers van Euklides in Alexandrië en was al bij zijn leven een beroemdheid, vooral vanwege zijn uitvindingen: voor koning Hieroon bedacht hij wapentuig ter verdediging van ......

INFORMATIE

AUTEUR
P.D. Napolitani
DIMENSIE
10,84 MB
BESTANDSNAAM
Archimedes. Voorloper van de moderne wetenschap.pdf

OMSCHRIJVING

Voorloper van de moderne wetenschap Het zestiende deel in de serie Wetenschappelijke Biografie gaat over Archimedes. In ieder leerboek natuurkunde wordt de scène beschreven: Archimedes ontdekt in bad de werking van opwaartse kracht, roept 'Eureka!' en rent naakt de straat op. (Wat overigens minder vreemd is dan het lijkt, in Archimedes' tijd baadde je niet thuis, maar in het badhuis. Archimedes wilde zo snel mogelijk naar huis om zijn bevindingen op te schrijven.) Dit boek gaat dieper in op deze voorloper van de moderne wetenschap. Zo wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wiskundige technieken die hij introduceerde en zijn briljante uitvindingen. En natuurlijk op de wijze waarop hij - ten tijde van de Punische oorlogen tussen Rome en Carthago - zijn vernuft inzette voor de verdediging van zijn geboortestad Syracuse.

Wil je het boek lezen?Archimedes. Voorloper van de moderne wetenschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.D. Napolitani. Lezen Archimedes. Voorloper van de moderne wetenschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN