Drie oorlogen

Drie oorlogen - Maarten van Rossem | Warmolth.org

...t succesvolle roman uit Scandinavië van de laatste jaren ... Engels-Nederlandse oorlogen - Wikipedia ... . Een monument van Zweedse vertelkunst. Hun vader en oom waren door de zee meegenomen. Dergelijke tragedies hoorden bij het ruwe leven aan de Noorse westkust. De drie broers Lauritz, Oscar en Sverre moesten hun toevlucht zoeken in de stad. Drie oorlogen | ISBN 9789046817087 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Oorlogen en operaties tussen Israël en de Arabieren Is ... bol.com | Drie oorlogen, Maarten van Rossem ... ... . Oorlogen en operaties tussen Israël en de Arabieren Israël heeft in haar korte bestaan al vele oorlogen moeten voeren om als staat te blijven voortbestaan. Israël heeft tot op heden alle oorlogen gewonnen. Verlies zou betekenen het einde van de Joodse staat. Drie oorlogen | Maarten Rossem. van Eerste Wereldoorlog naar Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog. Zet op mijn lijst . De moord op Franz Ferdinand in Sarajevo leidde tot de Eerste Wereldoorlog. De hele bestaande Europese orde werd ontwricht. Topoverleg tussen Reagan en Gorbatsjov in Genève (20 november 1985). Met de 'Koude Oorlog' wordt een strijd bedoeld, waarbij de wapens koud blijven en er vooral verbaal - via radio, tv, propaganda - en militair - door een wapenwedloop - geprobeerd wordt om de tegenstander te intimideren. Feitelijk kwam het nooit tot een rechtstreeks militair treffen tussen de Verenigde Staten en ... 255 aanbiedingen in juni - Vind drie oorlogen | Nieuw op Marktplaats - Voor iedereen een voordeel....

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten van Rossem
DIMENSIE
10,46 MB
BESTANDSNAAM
Drie oorlogen.pdf

OMSCHRIJVING

Van Rossems visieop de 20e eeuwDe moord op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger in Sarajevo leidde tot de Eerste Wereldoorlog. De hele bestaande Europese orde werd ontwricht, zowel in politiek, economisch als cultureel opzicht. Duitsland leek de grote verliezer te zijn, maar al spoedig werd duidelijk dat de Duitse strategische positie eerder versterkt dan verzwakt was. Nadat de nazi's aan de macht waren gekomen besloot Hitler de sterke positie van Duitsland te gebruiken om de Eerste Wereldoorlog nog eens over te doen. Duitsland faalde opnieuw, maar daarvoor was wel de militaire kracht van de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten nodig. Na de Duitse nederlaag ontstond een zowel strategisch als ideologisch gefundeerd conflict tussen de beide overwinnaars, dat de wereldpolitiek ruim veertig jaar volledig zou domineren: de Koude Oorlog. Het enorme drama dat op 28 juni 1914 begon, eindigde pas op 25 december 1991 toen in de loop van de avond de vlag van de Sovjet-Unie boven het Kremlin werd gestreken.De stukken over de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn eerder verschenen. Met de even heldere analyse van de Koude Oorlog voltooit Maarten van Rossem zijn korte geschiedenis van de 20e eeuw.

Wil je het boek lezen?Drie oorlogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten van Rossem. Lezen Drie oorlogen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN