De kinderen van Spiegelgrund

De kinderen van Spiegelgrund - Steve Sem-Sandberg | Warmolth.org

...lgrund, de nieuwe roman van Steve Sem-Sandberg, … Lees verder In oktober 1939 tekende Adolf Hitler een euthanasiedecreet dat dokters verregaande vrijheden verleende om zieken die zij als ongeneeslijk beschouwden, de ' Gnadentod' te schenken ... bol.com | De kinderen van Spiegelgrund (ebook), Steve Sem ... ... .

INFORMATIE

AUTEUR
Steve Sem-Sandberg
DIMENSIE
11,17 MB
BESTANDSNAAM
De kinderen van Spiegelgrund.pdf

OMSCHRIJVING

Steve Sem-Sandberg - De kinderen van SpiegelgrundWenen, 1941. De tienjarige Adrian Ziegler komt uit een groot arbeidersgezin, maar zijn ouders kunnen hem niet langer verzorgen. Na vele omzwervingen belandt hij in Spiegelgrund, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis dat is omgebouwd tot kindertehuis. Hij komt terecht in het paviljoen voor 'nutteloze kinderen', waar nazi-artsen experimenten uitvoeren in naam van de wetenschap. Het einde van de Tweede Wereldoorlog komt voor Adrian net op tijd, maar zijn leven is getekend en het zal nog jaren duren voordat hij zijn verhaal kan vertellen. De historische achtergrond van ‘De kinderen van Spiegelgrund’ is zo aangrijpend dat die alleen in fictieve vorm is na te vertellen.Sem-Sandberg schreef hiermee een fenomenaal boek.

Wil je het boek lezen?De kinderen van Spiegelgrund in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Steve Sem-Sandberg. Lezen De kinderen van Spiegelgrund Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN