ABC olieverf

ABC olieverf - Vicenç Ballestar | Warmolth.org

...de uit een kleurhoudend pigment , gebonden met (lijn)olie ... Olieverf - de betekenis volgens Kunst ABC ... . Olieverf bestaat sinds het begin van de 15de eeuw. Olieverf droogt langzaam, waardoor kleurnuances in elkaar kunnen overvloeien. Kan dekkend, maar ook transparant aangebracht worden. Olieverf is een verfsoort, samengesteld uit pigment in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder en een plantaardige olie. Dit bindmiddel is meestal lijnolie. Olieverf is vanaf de 15e eeuw een belangrijk medium in de schilderkunst Historiek. In de achttiende eeuw werd het traktaat van ... Oliever ... Olieverf - Wikipedia ... . In de achttiende eeuw werd het traktaat van ... Olieverf is een wat dikkere pasta waar u heel prettig mee kunt werken. Olieverf is wat dikker dan andere soorten verf, waardoor de verf makkelijk aan te brengen is. Eventueel kunt u nog iets toevoegen aan de olieverf om hem nog dikker en pasteuzer te maken. Met olieverf kunt u reliëf maken, waarmee u wat meer diepte in uw werk kunt suggereren. Olieverf is een mengsel van pigment en een bindmiddel wat direct uit de tube gebruikt kan worden. De verf is makkelijk aan te brengen omdat hij wat dikker is. Eventueel kan olieverf verdunt worden met een beetje terpentijn of lijnolie om de verf beter strijkbaar te maken. Olieverf papier is er in verschillende diktes, wij hebben in ons assortiment 240, 290 en 300gram. Het papier om te schilderen met olieverf is voorzien van een speciale laag met een mooie linnenachtige structuur, dat benadert zelfs het gevoe...

INFORMATIE

AUTEUR
Vicenç Ballestar
DIMENSIE
4,28 MB
BESTANDSNAAM
ABC olieverf.pdf

OMSCHRIJVING

Teken- en schildertechniekenDe serie Het ABC van het... biedt onder meer:* Heldere en gedetailleerde uitleg van het te gebruiken materiaal en de toe te passen technieken.* Een serie van tien oefeningen met oplopende moeilijkheidsgraad.* Foto's die de werkwijze stap voor stap tonen.* Talrijke adviezen en tips om de inspiratie te stimuleren.* Moderne, hedendaagse voorbeelden.

Wil je het boek lezen?ABC olieverf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vicenç Ballestar. Lezen ABC olieverf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN