Wij hadden het leven lief

Wij hadden het leven lief - Janne IJmker | Warmolth.org

...015. Gewicht: 365 gram. Zo goed als nieuw Wij hadden het leven lief ... Bunt Blogt: Wij hadden het leven lief (Janne IJmker) ... . Auteur: IJmker, Janne Omschrijving. We doken in de droge sloot en kropen verder tot we tussen de barakken door konden kijken. Daar stonden mannen naast en voor elkaar opgesteld, doodstil, als soldaten in het gelid. We doken in de droge sloot en kropen verder tot we tussen de barakken door konden kijken. Daar stonden mannen naast en voor elkaar opgesteld, doodstil, als soldaten in het gelid. Ik zag eerst al die mannen, maar net als na het draaien aan de le ... Bunt Blogt: Wij hadden het leven lief (Janne IJmker) ... . Ik zag eerst al die mannen, maar net als na het draaien aan de lens van een fototoestel, vervaagden zij, toen ik vlak voor […] Wij hadden het leven lief door IJmker, Janne, EAN 9789491583704. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om JavaScript aan te zetten. Meer informatie... Wij hadden het leven lief Janne Ijmker. 6. Verschenen in 2015 bij De Vrije Uitgevers. Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 0. Literatuur & Romans Topics 0 Genre Literatuur & Romans Aantal pagina's 224 Uitgeverij De Vrije Uitgevers Laatste editie 24 april 2015 ISBN Titel: Wij hadden het leven lief: Auteur: IJmker, Janne: Bestelnr.: 9789491583704: Prijs : € 10,00: Dit artikel is leverbaar, maar niet voorradig. Informeer bij een ... WIJ HADDEN HET LEVEN LIEF Reviews (0) Als boerenmeisje ontmoet Riekie een joodse dwangarbeider uit een werkkamp in de buurt. De vriendschap die ontstaat wordt ruw verbroken als Samuel onverwacht naar Kamp Westerbork moet. Jaren later interviewt Riekie's dochter haar moeder over het leven in oorlogstijd....

INFORMATIE

AUTEUR
Janne IJmker
DIMENSIE
7,53 MB
BESTANDSNAAM
Wij hadden het leven lief.pdf

OMSCHRIJVING

We doken in de droge sloot en kropen verder tot we tussen de barakken door konden kijken. Daar stonden mannen naast en voor elkaar opgesteld, doodstil, als soldaten in het gelid. Ik zag eerst al die mannen, maar net als na het draaien aan de lens van een fototoestel, vervaagden zij, toen ik vlak voor mijn oog twee puntige ijzertjes ontdekte. Het ene ijzertje stond kaasrecht, het ander iets opzij geleund, alsof het vanwege moeheid overhelde. We hoorden iemand iets roepen. In het Duits. Het klonk als een bevel. De wazige groep achter het prikkeldraad begon te bewegen; de ijzertjes bleven staan.Het boerenmeisje Riekie ontmoet een joodse dwangarbeider uit een werkkamp in de buurt. De vriendschap die ontstaat wordt ruw verbroken door de onverwachte deportatie van Samuel naar Kamp Westerbork. Jaren later interviewt de dochter van Riekie haar moeder over het leven als kind in oorlogstijd. Veel van wat de moeder vertelt, kan de dochter terugvinden in de boeken en brieven die ze leest, maar de herinneringen van de moeder blijken niet in alle opzichten betrouwbaar.

Wil je het boek lezen?Wij hadden het leven lief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Janne IJmker. Lezen Wij hadden het leven lief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN