Hoe komen we van religie af?

Hoe komen we van religie af? - Floris van den Berg | Warmolth.org

...kken bij de verlichtingshumanisten en hun Virtueel Museum voor Kwetsende ... Hoe komen we van religie af? by Uitgeverij Houtekiet - Issuu ... ... Hoe komen we van religie af? is een bevlogen betoog voor liberalisme, humanisme en kritisch denken. Het boek is vlot geschreven en de auteur gebruikt duidelijke metaforen en vergelijkingen om zijn punten toe te lichten. De argumentaties van Van den Berg zijn goed te volgen, ... Dit pamflet behandelt religie vanuit een liberaal-democratisch perspectief waarin de vrijheid van het individu de belangrijkste waarde is. Dit zorgt voor een ongemakkelijke, maar niet onoplosbare paradox. Hoe k ... Hoe komen we van religie af? (e-Book) - Floris van den ... ... . Dit zorgt voor een ongemakkelijke, maar niet onoplosbare paradox. Hoe komen we van religie af? is een praktische handleiding voor de bevrijding van de mens uit de ketenen van religie. Ook een geneesmiddel tegen religie kan voor een betere wereld zorgen, want het behoedt veel mensen voor leed en onwetendheid. Het is tijd de mensheid te bevrijden van religie. Hoe komen we van religie af? direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Toen ik las van het boek 'Hoe komen we van religie af?' van Floris van den Berg wist ik meteen: dat moet ik lezen. Weken geleden ben ik er in begonnen. Het zal aan mijn volle hoofd liggen dat ik de zware kost niet snel kon lezen. Maar de afgelopen dagen heb ik in een paar uurtjes het boek toch uitgekregen. In zijn boek Hoe komen we van religie af? gaat de Nederlandse filosoof Floris van den Berg nog een stap verder. Hij onderzoekt de ongemakkelijke liberale paradox tussen de vrijheid van expressie die gebaseerd is op het individu en de vrijheid van godsdienst die doorgaans beleefd wordt binnen een al dan niet gesloten groep. Floris van den Berg (1973) is (milieu) filosoof en schreef het pamflet 'Hoe komen we van religie af?' Een geneesmiddel tegen religie zou voor een betere wereld zorgen, want het zou veel mensen voor leed en onwetendheid behoeden. Het is dus tijd de mensheid te bevrijden van religie. Het is tijd religie niet meer met respect te behandelen alsof ... Ook een geneesmiddel tegen religie kan voor een betere wereld zorgen, want het behoedt veel mensen voor pijn, terroristisch gew Hoe komen we van religie af?, Floris van den Berg - Paperback - 9789089245601 | AKO boeken Hoe komen w...

INFORMATIE

AUTEUR
Floris van den Berg
DIMENSIE
8,3 MB
BESTANDSNAAM
Hoe komen we van religie af?.pdf

OMSCHRIJVING

Een geneesmiddel tegen kanker zorgt voor een betere wereld, omdat het veel mensen behoedt voor lijden en een vroegtijdige dood. Ook een geneesmiddel tegen religie kan voor een betere wereld zorgen, want het behoedt veel mensen voor pijn, terroristisch geweld en onwetendheid. Het is tijd de mensheid te bevrijden van religie. Het is tijd religie niet meer met respect te behandelen alsof het iets waardevols is. Patiënten zijn waardevol, niet hun ziektes. Dit pamflet schetst zeventien liberale strategieën om van religie af te komen. Maar zoals een arts geen voet moet amputeren om iemand van voetschimmel te genezen, zo moet worden voorkomen dat het middel erger is dan de kwaal. Dit boek behandelt religie vanuit een liberaal perspectief waarin de vrijheid van het individu de belangrijkste waarde is. Dit zorgt voor een ongemakkelijke, maar niet onoplosbare paradox. Hoe komen we van religie af? is een praktische handleiding voor de bevrijding van de mens uit de ketenen van religie. Kortom, dit is atheïsme voor gevorderden. Floris van den Berg was een van de deelnemers aan het vijfdelige EO-programma Rot op met je religie! Samen met een andere atheïst, twee christenen, een jood en een imam. Speciaal voor de 2de druk schreef de auteur een uitvoerige epiloog over deze onthutsende botsing van levensvisies.

Wil je het boek lezen?Hoe komen we van religie af? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Floris van den Berg. Lezen Hoe komen we van religie af? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN