De Tweede Wereldoorlog en het verzet

De Tweede Wereldoorlog en het verzet - Egbert van de Schootbrugge | Warmolth.org

... geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland ... Verzet - Tweedewereldoorlog.nl ... . Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal tegen de bezetter had geweerd. Het Belgisch verzet in de Tweede Wereldoorlog is de verzamelnaam voor alle personen en groepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog weerstand boden aan de Duitse bezetting van België.Het verzet wordt ook wel de weerstand genoemd en verzetsleden "weerstanders". Verzet. Tijden ... bol.com | De Tweede Wereldoorlog en het verzet ... ... .Het verzet wordt ook wel de weerstand genoemd en verzetsleden "weerstanders". Verzet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er overal in Europa personen en organisaties die zich verzetten tegen de Duitse bezetters. Ook in Nederland is er verzet. Het verzet, ook wel 'de ondergrondse' genoemd, saboteert het beleid van de bezetter door nazi's en collaborateurs te doden en andere aanslagen te plegen. Het verzet in de Tweede Wereldoorlog Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger Nederland en België binnen en werden beide landen bezet. Politieke partijen werden verboden, behalve de NSB omdat deze partij met de Duitsers samenwerkte. Er kwam censuur op kranten en radioprogramma's. Sommige mensen verzetten zich door een eigen krantje te beginnen. Voorwoord. Wij hebben voor het Friese verzet in de Tweede Wereldoorlog gekozen omdat dit onderwerp ons interessant leek. Ook vinden we dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het verzet in de In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. De laatste jaren is er meer aandacht voor de rol van vrouwen in het verzet en de getuigenissen van vrouwen over de Holocaust. In dit artikel geven we enkele digitale leestips uit onze collectie om de verhalen en herinnering...

INFORMATIE

AUTEUR
Egbert van de Schootbrugge
DIMENSIE
6,48 MB
BESTANDSNAAM
De Tweede Wereldoorlog en het verzet.pdf

OMSCHRIJVING

'De Tweede Wereldoorlog en het verzet' van Egbert van de Schootbrugge is een overzicht in woord en beeld van het verzet tegen de bezetter in Nederland in de jaren 1940-'45. In "De Tweede Wereldoorlog en het verzet' geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland. Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal tegen de bezetter had geweerd. Nu overheerst het idee dat de Nederlanders zich braaf aanpasten en de Duitsers daarmee zeer van dienst waren. Beide visies doen geen recht aan de tienduizenden die zich op alle mogelijke manieren tegen de Duitsers hebben verzet, en daar vaak voor betaalden met hun leven. Dit boek zet de kopstukken van de verzetsgroepen op een rij en geeft aan de hand van de gebeurtenissen een helder overzicht. Met veel foto's van verzetshelden.

Wil je het boek lezen?De Tweede Wereldoorlog en het verzet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Egbert van de Schootbrugge. Lezen De Tweede Wereldoorlog en het verzet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN