De risico's van het denken. Het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek

De risico's van het denken. Het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek - Jaap Breeveld | Warmolth.org

...en hoe de overmacht van de westerse techniek steeds groter wordt ... PDF Dit hoofdstuk is afkomstig uit het boek De Risico's van ... ... . Dit hoofdstuk is afkomstig uit het boek De Risico's van het Denken. Het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek van Jaap Breeveld. ... Richardson praat over de 'mist op het slagveld van de toekomst' en legt uit dat ... opgewekt over de techniek van de nieuwe sensors, waarmee 'je alles, wat maar beweegt of schiet, ... het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek Gedrukt boek De gevaren van het technisch denken worden met behulp van een groot aantal verhalen en opvattingen van denkers besproken. De risico's van het denken | ISBN 9789062242627 direct en eenv ... De risico's van het denken - J. Breeveld - (ISBN ... ... . De risico's van het denken | ISBN 9789062242627 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De risico's van het denken: het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek door Jaap Breeveld 352 blz., Jan van Arkel 1992, f 39,- ISBN 90 6224 262 6 Samenvatting van De Risico's van het Denken Een treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en westerse techniek Het boek opent met een verslag van een in 1980 in Baltimore gehouden congres, waar een groep deskundigen op technisch, politiek en militair gebied zich beraadt over de richting waarin de techniek zich tot het jaar 2000 zal ontwikkelen. De Japanse asresten moesten dan wel op passende wijze worden verpakt en, zoals het in de Japanse traditie behoort, worden voorzien van de juiste begeleidende teksten en gebeden. Bateson en M...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Breeveld
DIMENSIE
8,48 MB
BESTANDSNAAM
De risico's van het denken. Het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek.pdf

OMSCHRIJVING

“Wij proberen te overleven in de buik van het monster”, zeggen de traditionele Pueblo- Indianen in het zuidwesten van de Verenigde Staten.Zij kregen te maken met Spaanse veroveraars en monniken, met veeboeren en andere kolonisten en tenslotte met atoomfysici. Hun manier van leven trok ook dissidenten van het Westers vooruitgangsgeloof, zoals de Britse schrijver D. H. Lawrence.New Mexico, vol tafelbergen, canyons en woestijnen, wordt wel ‘het land van betovering9 genoemd. Tegelijk is deze staat de bakermat van veel high-tech bewapening. Op de ruïnes van een Pueblo-dorp werd de eerste atoombom gefabriceerd.De traditionele Indianen, met hun spirituele inzicht in de delicate samenhang tussen mens en natuur, moeten toezien hoe de overmacht van de Westerse techniek steeds groter wordt. De risico’s van het denken geeft inzicht in de aard en de gevolgen van deze confrontatie.Jaap Breeveld gaat vooral in op het werk van twee radicale twintigste-eeuwse denkers, de antropoloog-bioloog Gregory Bateson en de filosoof-socioloog Jacques Ellul. Naast een grondige studie van bronnen, vormen de persoonlijke contacten van de auteur met Noordamerikaanse Indianen de basis van dit boek..

Wil je het boek lezen?De risico's van het denken. Het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Breeveld. Lezen De risico's van het denken. Het treffen tussen Indiaanse spiritualiteit en techniek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN