NIET TE VERGETEN MISKOTTE

NIET TE VERGETEN MISKOTTE - K. Miskotte | Warmolth.org

... te vergeten een bepaald gebouw op 1000 Broadway ... Niet te vergeten Miskotte (2e hands) - 9789024223718-A ... . Your old man's got to ownhalf of metropolis, not to mention a certainbuilding at 1000 broadway. Verrotting, fermentatie, en niet te vergeten de effecten van insecten en andere beesten. Bijbels abc - K.H. Miskotte.9789043527361 Published on Sep 13, 2016 Het boek 'Bijbels ABC' is de weergave van een Bijbelcursus die de Amsterdamse predikant K.H. Miskotte (1894-1976) gaf in 1941. Oorzaken van vergeten. Vergeten kan verschille ... Het was Miskotte uiteindelijk om een scheiding der geesten ... ... . Oorzaken van vergeten. Vergeten kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van een gebrekkige opslag van informatie (ook wel codering of inprenting genoemd), het niet kunnen vasthouden of niet meer kunnen kunnen terugvinden van informatie. Informatie wordt beter opgeslagen of 'gecodeerd' als het een bepaalde betekenis voor ons heeft (bijvoorbeeld door een woord met iets anders ... Kijk ik nu niet goed, of ontbreekt er echt een toch al uitgegeven preek, die ook niet in een eerdere band van het Verzameld Werk te vinden is, namelijk de preek 'Een volwassen verstand' uit 1963 (over 1 Korinthe 14 de verzen 15 en 20), die Miskotte zelf blijkbaar belangrijk genoeg vond om in '71 op te nemen in de bundel Om de waarheid te zeggen? Bij inzien en lezing van de bundel (u begrijpt dat ik nog niet alle preken gelezen heb) viel mijn oog op een preek uit de jaren zestig met het opschrift 'De moed om te zijn' (p. 796vv). Zonder Paul Tillich te noemen (de grote antipode van Karl Barth in de twintigste eeuw) refereert Miskotte hiermee aan diens wereldberoemde boek The Courage to Be uit 1952 dat in 1955 door ds. Met name door het lezen van zijn dagboeken tekent De Liagre Böhl hem als mens: student, predikant, hoogleraar, maar niet minder als man, vader, vriend. Deze 15.000 (!) pagina's waren voor Miskotte een middel om zichzelf bij zijn werk moed in te praten....

INFORMATIE

AUTEUR
K. Miskotte
DIMENSIE
12,92 MB
BESTANDSNAAM
NIET TE VERGETEN MISKOTTE.pdf

OMSCHRIJVING

De zoon, Hervormd predikant te Amsterdam, schrijft over zijn vader, prof . dr. K. H. Miskotte. Het zijn niet alleen persoonlijke herinneringen die in deze uitgave hun neerslag vonden, ook de theologie komt volop aan de orde. Het biografische en theologische gaan in dit hoek telkens in elkaar over. Vaak laat de auteur zijn vader, door middel van aanhalingen uit boeken en artikelen, en uil enkele brieven en dagboeken, zelf aan het woord.Het geheel is een sprankelend boek geworden, boordevol verhalen, gedachten, anekdotes, indrukken, met nog nooit eerder gepubliceerde foto’s, maar ook met een diepere bezinning op het leven en werken van dr. K. H. Miskotte.Het is geen biografie in de strikte betekenis van liet woord, het is meer dan dat. Dit is de beste mogelijkheid om Miskotte nader te leren kennen.

Wil je het boek lezen?NIET TE VERGETEN MISKOTTE in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. Miskotte. Lezen NIET TE VERGETEN MISKOTTE Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN