Windhandel

Windhandel - Siem Eikelenboom | Warmolth.org

...ats in minder gereglementeerde tavernes die 'colleges' werden genoemd ... windhandel - WikiWoordenboek ... . windhandel m (uncountable) speculative trade; literally "trade in wind" 1692, Nicolaes Muys van Holy, Antwoord van Mr. Nicolaes Muys van Holy, op sekere so genaemde Remarques in druk uytgegeven tegen syn ontwerp en consideratien over 't redres van 't Quohier van den 200ste. penning, publ. by Pieter Rotterdam, page 7. Windhandel in Duitsland. Zo'n vijftig Nederlandse bedrijven die windmolens op zee aanleggen, ... De Windhandelcrisis | Beurs Geschiedenis ... . Zo'n vijftig Nederlandse bedrijven die windmolens op zee aanleggen, gaan dinsdag en woensdag op handelsmissie naar Bremen en Bremerhaven. windhandel: Zuiver speculatieve handel die alleen wordt bedreven met het oog op winst en vaak tegen prijzen die elke reële grondslag missen. Oorspronkelijk vooral doelend op het handelen in opties en termijncontracten omdat daarbij op het moment van de transactie geen onderliggende waarde en ook geen volledige tegenwaarde worden verden verhandeld. Vaak dus handel in iets dat men niet bezit of ... Windhandel ontrafelt deze ontluisterende bedrijfsgeschiedenis. Inhoudsopgave. Nieuwsgierig? Lees hier de inleiding! 1 De missie van Ad van Wijk 2 De oprichting van Econcern 3 De commerciële genen van Dirk Berkhout 4 Meedoen met de grote jongens 5 De duurzame ambities van SHV Windhandel Binnenkort kunnen rozen per schip in plaats van per vliegtuig naar de Verenigde Staten. Na drie weken op zee komen ze dan nog fleurig en fris in New York op de markt. Windhandel De ontmaskering van groene hoogvlieger Econcern "Duurzame energie voor iedereen." Onder dit motto zou energiebedrijf Econcern uit Utrecht de wereld veroveren. De ambitie van oprichter en topman Ad van Wijk was grenzeloos. Econcern, ontstaan aan de keukentafel van een stel ideologische natuurkundestudenten, moest uitgroeien tot de 'Koninklijke Olie' van de duurzame energie. Windhandel. Windhandel. Auteur: Sven de Jong | 24 februari 2009 windmolen (28) Als Nederland haar energiehandel met het buitenland aanscherpt, voorkomen we dat teveel geproduceerde windenergie verloren gaat. Dit blijkt uit onderzoek van de TU Delft. Windhandel vertelt een spannend verhaal en geeft inzicht in de ontluisterende en onthullende bedrijfsgeschiedenis van Econcern. Beide auteurs doen een chronologisch verslag van alle gebeurtenissen bij Econcern, inclusief nog niet eerder openbaar gemaakte schandalen. Online vertaalwoordenboek. EN:Windhandel. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004....

INFORMATIE

AUTEUR
Siem Eikelenboom
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Windhandel.pdf

OMSCHRIJVING

`Duurzame energie voor iedereen'. Onder dit motto zou energiebedrijf Econcern uit Utrecht de wereld veroveren. De ambitie van oprichter en topman Ad van Wijk was grenzeloos. Econcern, ontstaan aan de keukentafel van een stel ideologische natuurkundestudenten, moest uitgroeien tot de `Koninklijke Olievan de duurzame energie. Een missie die leek te slagen: eind 2008 telde het bedrijf 1400 medewerkers in 24 landen. Maar in de zomer van 2009 is Econcern ineens failliet en worden onderdelen verkocht aan Eneco. De groei blijkt gebaseerd op opgeklopte cijfers en nooit gerealiseerde projecten die vele tientallen miljoenen opslokten. De schok is groot.Hoe konden Rabobank, Delta Lloyd en shv daar een jaar eerder nog 300 miljoen euro in steken? Waarom temperden de commissarissen de stormachtige groei niet op tijd? Wat deed accountant PwC? Windhandel ontrafelt deze ontluisterende bedrijfsgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?Windhandel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siem Eikelenboom. Lezen Windhandel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN