De jongen

De jongen - Germaine Greer | Warmolth.org

...©cht verbetert. Dit is wat ons vak zo mooi maakt: mensen van jong tot oud laten genieten van een nieuw thuis, een frisse werkplek, of een toonaangevend gebouw ... bol.com | De jongen die tien concentratiekampen overleefde ... ... . De jongen die tien concentratiekampen overleefde vertelt het waargebeurde verhaal van Yanek, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Als de nazi's de jacht op de joden openen in het land, verandert zijn vertrouwde leventje in een nachtmerrie die helaas werkelijkheid is . DE JONG Kampeer & Recreatie Beeklaan 18a - 24a 2191 AB Hillegom De Zilk Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief . DE JONG Kampeerce ... De Jong & Roos B.V. ... . DE JONG Kampeer & Recreatie Beeklaan 18a - 24a 2191 AB Hillegom De Zilk Nieuwsbrief. Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief . DE JONG Kampeercentrum. Verkoop / verhuur 0252-517717 [email protected] Bekijk hier de openingstijden. DE JONG Technocenter. Een jongen is een mannelijk persoon, in het algemeen een kind.De term wordt echter ook vaak gebruikt voor jongvolwassen mannen tot ca. 30 jaar. Het woord jongen betekende van oorsprong jong mens of jong iemand.Het wordt dan ook wel gebruikt in plaats van mens (jongens van Jan de Wit, jongens van de gestampte pot).In het Nederlands wordt soms ook een volwassen man nog weleens met "jongen ... De Jong & Roos BV en Jonker Deurenmontage hechten veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit geven we invulling door een evenwicht te zoeken in de zakelijke prestaties en de sociale- en milieuaspecten. In de dagelijkse werkelijkheid zijn veiligheid, ... De Leeuw maakt er geen geheim van zich verwant te voelen met Thijssens romanheld. In 2003 werd Kees de jongen verfilmd door André van Duren. De hoofdrol in de gelijknamige film Kees de jongen werd vertolkt door Ruud Feltkamp. In 2004 zong Boudewijn de Groot over het latere leven v...

INFORMATIE

AUTEUR
Germaine Greer
DIMENSIE
4,7 MB
BESTANDSNAAM
De jongen.pdf

OMSCHRIJVING

'Ik wil vrouwen het recht teruggeven te genieten van de vluchtige schoonheid van jongens.' - Germaine Greer In De jongen verzet Germaine Greer zich tegen de overheersende rol van de vrouwelijke schoonheid in de kunst en de media van de afgelopen periode. In de eeuwen daarvoor was het juist de man, en dan met name de opgroeiende jongen, die het schoonheidsideaal beheerste. Aan de hand van meer dan tweehonderd bekende en onbekende foto's, beelden en schilderijen illustreert ze de rollen die jongens spelen in de westerse beeldcultuur, zoals de spelende jongen, de dienende jongen, de vechtende jongen, de jongen als engel en als verleider.Germaine Greer doorbreekt met haar baanbrekende studie eindelijk het taboe op de seksuele aantrekkelijkheid van jonge jongens. Uit angst voor pedofilie kon dit voor de kunst essentiële onderwerp lange tijd niet diepgaand besproken worden. Tegelijk laat ze zien hoe vrouwelijke modellen in de kunst en de media vaak uitgesproken jongensachtige trekken hebben. Voor de niets verhullende en vaak erotisch geladen afbeeldingen van het naakte lichaam hebben in vroeger eeuwen dan ook jonge mannen model gestaan. Voor haar voorbeelden in deze originele benadering verwijst Greer niet alleen naar grote en kleine kunstwerken uit het verleden, zoals Cellini's Narcissus en Donatello's David, maar ook naar eigentijdse uitingen als Larry Clarks Oklahoma City en naar moderne iconen als John Travolta en Jim Morrison.

Wil je het boek lezen?De jongen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Germaine Greer. Lezen De jongen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN