De meid

De meid - Marlies Allewijn | Warmolth.org

...d. Hoe ze worden behandeld en wat ze zelf doet ... De meid - Het waargebeurde verhaal van een onverschrokken ... ... . Er is iedere x weer een plekje voor haar thuis onder haar moeders vleugels in Zeeland. Ze wil heel graag meisjes helpen die als vrouw in een klasse- en mannenwereld leven. De meid vind ik een heel goed boek gaat over een huishoudster begin jaren 1900 in Holland. Hoe ze worden behandeld en wat ze zelf doet. Er is iedere x weer een plekje voor haar thuis onder haar moeders vleugels in Zeeland. Ze wil heel graag meisjes helpen die als vro ... De of het meid? Welk lidwoord ... . Ze wil heel graag meisjes helpen die als vrouw in een klasse- en mannenwereld leven. Zo was het toen. De meid. De Zeeuwse Neeltje Lokerse deed begin 20ste eeuw iets revolutionairs: ze nam als dienstbode wraak op haar werkgever, de vader van haar bastaardkind. Midden op het Binnenhof schoot ze de man neer, met als doel aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke dienstboden dagelijks overkwam. Neeltje werd een publieke heldin en werd zelfs vrijgesproken. Heijermans, Herman, De Meid, toneelstuk, komedie van haat in twee bedrijven, 1905 Opdracht: geen Motto: geen Aantal bladzijdes: 29 2. Eerste reactie a. Keuze van de voorstelling We moesten nog één leesverslag inleveren en dat was het toneel...

INFORMATIE

AUTEUR
Marlies Allewijn
DIMENSIE
12,88 MB
BESTANDSNAAM
De meid.pdf

OMSCHRIJVING

De Zeeuwse Neeltje Lokerse deed begin 20ste eeuw iets revolutionairs: ze nam als dienstbode wraak op haar werkgever, de vader van haar bastaardkind. Midden op het Binnenhof schoot ze de man neer, met als doel aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke dienstboden dagelijks overkwam. Neeltje werd een publieke heldin en werd zelfs vrijgesproken. Door haar toedoen werd de wet Loeff - waarin onderzoek naar vaderschap en alimentatie geregeld is - enkele jaren later gerealiseerd. Marlies Allewijn schreef een biografische roman over het aangrijpende leven van deze intrigerende, stoere vrouw.

Wil je het boek lezen?De meid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marlies Allewijn. Lezen De meid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN