Recht in context

Recht in context - H.S. Taekema | Warmolth.org

... recht als sociaal-cultureel en intellectueel fenomeen wil begrijpen, staan aanzienlijk minder wegen open ... bol.com | Recht In Context | 9789089741653 | A.M.P. Gakeer ... ... . De reden is dat het recht zowel in abstracto als in concreto alleen begrepen kan worden in de context van de omstandigheden waarin het functioneert. Recht in context direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Wie het recht wil bestuderen, kan vele wegen bewandelen. Maar voor wie het recht als sociaal-cultureel en intellectueel fenomeen wil begrijpen, staan aanzienlij ... Vind recht in context op Marktplaats - juni 2020 ... . Maar voor wie het recht als sociaal-cultureel en intellectueel fenomeen wil begrijpen, staan aanzienlijk minder wegen open. De reden is dat het recht zowel in abstracto als in concreto alleen begrepen kan worden in de context van de omstandigheden waarin het functioneert. Dit boek neemt deze gedachte van het contextualisme als ... Uitgever Boom Juridisch, Den Haag Verschenen 2017 ISBN 9789462903951 Kenmerken 357 pagina's, 24 cm Aantekening 1e druk: 2009 Met literatuuropgave, register Wie het recht wil bestuderen, kan vele wegen bewandelen. Maar voor wie het recht als sociaal-cultureel en intellectueel fenomeen wil begrijpen, staan aanzienlijk minder wegen open. De reden is dat het recht zowel in abstracto als in concreto alleen begrepen kan worden in de context van de omstandigheden waarin het functioneert. 9789089744753 Recht in context koop je vanaf 18.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig, geen énkel risico. Altijd korting op je studieboeken Samenvatting van recht in context Hoofdstuk 1 t/m 4 Samenvatting Inleiding tot de rechtswetenschap: Aanvullende literatuur Samenvatting Juridische Methoden Samenvatting inleiding rechtswetenschap, probleem 1-8 Samenvatting Recht in Context Sanne Taekema, Jeanne Gaakeer, Marc Loth Zeer uitgebreide samenvatting: boek "Recht in context", H.S. Taekema A.M.P. Gaakeer M.A. Loth Recht in context Een inleiding tot de rechtswetenschap Sanne Taekema, Jeanne Gaakeer en Marc Loth 9789089748249 | 3 e druk, 2013 Bestel Recht in context van H.S. Taekema;;A.M.P. Gaakeer;;M.A. Loth. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Boom Juridische studieboeken - Recht in context wordt 37 keer aangeboden op Bookmatch. En het Boom Juridische studieboeken - Recht in context boek is dit jaar al 4 keer verkocht....

INFORMATIE

AUTEUR
H.S. Taekema
DIMENSIE
8,20 MB
BESTANDSNAAM
Recht in context.pdf

OMSCHRIJVING

Wie het recht wil bestuderen, kan vele wegen bewandelen. Maar voor wie het recht als sociaal-cultureel en intellectueel fenomeen wil begrijpen, staan aanzienlijk minder wegen open. De reden is dat het recht zowel in abstracto als in concreto alleen begrepen kan worden in de context van de omstandigheden waarin het functioneert. Dit boek neemt deze gedachte van het contextualisme als uitgangspunt voor een inleiding tot het recht en de rechtswetenschap. Deel I is gewijd aan fundamentele kenmerken van het recht en discussies over de aard van het recht. Daarin worden centrale thema's als de rechtsbronnen, belangrijke stromingen in de rechtstheorie, de rol van beginselen en de rechtsstaat behandeld. In deel II wordt de stelling van het contextualisme betrokken op specifieke rechtsgebieden en aan de hand daarvan worden basisbegrippen en leerstukken in het strafrecht, het privaatrecht en het bestuursrecht besproken. Deel III is gewijd aan de rechtspraktijk en de rechtswetenschap. Daarin komt het praktische werk van de rechter in de context van het procesrecht aan de orde, evenals de aard van rechtsgeleerdheid als wetenschap. Sanne Taekema is hoogleraar Inleiding tot de rechtswetenschap en rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jeanne Gaakeer is bijzonder hoogleraar Rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en raadsheer in het gerechtshof te 's-Gravenhage. Marc Loth is raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden en oud-hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wil je het boek lezen?Recht in context in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.S. Taekema. Lezen Recht in context Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN