Diagnosedrift

Diagnosedrift - Sanne Bloemink | Warmolth.org

...abels. Welke rol spelen ouders en opvoeders, school, psychiater, en overheid in de toenemende neiging om labels uit te delen? Bloemink, zelf moeder van drie kinderen, spreekt (pleeg)ouders, leraren, psychiaters en andere experts en komt erachter dat het versmallen van de grenzen van 'normaliteit' veel ... Diagnosedrift: doet onze labelcultuur kinderen tekort ... ... ... Diagnosedrift roept op tot een fundamenteel andere visie op opvoeding en onderwijs. We moeten onze aandacht minder vestigen op de stoornis, de afwijking of het 'etiket', en in plaats daarvan onderzoeken hoe alle kinderen op hun eigen manier tot bloei kunnen komen. 'Diagnosedrift' roept op tot een fundamenteel andere visie op opvoeding en onderwijs. We moeten onze aandacht minder vestigen op de stoornis, de afwijking of het 'etiket', en in plaats daarvan onderzoeken hoe alle kinderen op hun eigen manier tot bloei kunnen komen. Diagnosedrift is een genuanceerd b ... Sanne Bloemink - Diagnosedrift ... . 'Diagnosedrift' roept op tot een fundamenteel andere visie op opvoeding en onderwijs. We moeten onze aandacht minder vestigen op de stoornis, de afwijking of het 'etiket', en in plaats daarvan onderzoeken hoe alle kinderen op hun eigen manier tot bloei kunnen komen. Diagnosedrift is een genuanceerd boek geschreven door een betrokken journaliste die vanuit verschillende bronnen binnen en buiten de GGZ en het onderwijs een duidelijk punt maakt en je aan het denken zet als je dat al niet deed. Om de trend van diagnosedrift om te buigen is er dan op maatschappelijk gebied nog heel wat werk te verzetten. Diagnosedrift (verscheen 31 oktober 2018) Hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet. door Sanne Bloemink. Uitgeverij: AUP. Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste ter wereld, lezen we keer op keer. Toch zien we steeds meer kinderen waar 'iets mee is'. 'Diagnosedrift, Hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet' door Sanne Bloemink - Onze prijs: €20,99 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Essay Diagnosedrift Laat die diagnose eens zitten en kijk...

INFORMATIE

AUTEUR
Sanne Bloemink
DIMENSIE
3,97 MB
BESTANDSNAAM
Diagnosedrift.pdf

OMSCHRIJVING

Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste ter wereld, lezen we keer op keer. Toch zien we steeds meer kinderen waar 'iets mee is'. Het aantal psychiatrische diagnosen onder kinderen blijft stijgen, maar ook labels als dyslexie of hoogbegaafdheid worden steeds vaker uitgedeeld. Hoe kan dit? Waar komt deze explosie van etiketten vandaan? Wat is er met onze kinderen aan de hand? Of misschien wel: wat is er met ons aan de hand?In dit boek neemt journalist en schrijver Sanne Bloemink de lezer mee op haar zoektocht naar de wereld achter de labels. Welke rol spelen ouders en opvoeders, school, psychiater en overheid in de toenemende diagnosedrift? Bloemink, zelf moeder van drie kinderen, spreekt (pleeg)ouders, leraren, psychiaters en andere experts, en komt erachter dat het versmallen van de grenzen van'normaliteit' veel ernstiger gevolgen heeft dan meestal wordt aangenomen.Diagnosedrift roept op tot een fundamenteel andere visie op opvoeding en onderwijs. We moeten onze aandacht minder vestigen op de stoornis, de afwijking of het 'etiket', en in plaats daarvan onderzoeken hoe alle kinderen op hun eigen manier tot bloei kunnen komen. Dan zullen we onze kinderen beter voorbereiden op de uitdagingen van een steeds sneller veranderende wereld.

Wil je het boek lezen?Diagnosedrift in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sanne Bloemink. Lezen Diagnosedrift Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN