Hoe komen wij heelhuids uit deze hel

Hoe komen wij heelhuids uit deze hel - Janine Jager | Warmolth.org

...ers in revolutionair Rusland. Gedrukt boek ... Hoe komen wij heelhuids uit deze hel - NRC Webwinkel ... . Over Nederlanders die tijdens de Oktoberrevolutie in 1917 in Rusland woonden. Genre Non-Fictie Onderwerpen Hoe komen wij heelhuids uit deze hel. In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Russische Revolutie plaatsvond. In februari 1917 werd het tsaristische regime omvergeworpen en in oktober namen de bolsjewieken de macht over. Kort daarna brak de burgeroorlog uit. Een paar honderd Nederlanders maakten dez ... Hoe komen wij heelhuids uit deze hel - NRC Webwinkel ... . Een paar honderd Nederlanders maakten deze dramatische gebeurtenissen van nabij mee. In Hoe komen wij heelhuids uit deze hel vertelt historica Janine Jager het verhaal van enkele honderden Nederlanders die de dramatische gebeurtenissen rondom de Russische Revolutie van 1917, honderd jaar geleden, van nabij meemaakten. In februari werd het tsaristische regime omvergeworpen en in oktober namen de bolsjewieken de macht over. Kort daarna brak de burgeroorlog uit. In Hoe komen wij heelhuids uit deze hel vertelt historica Janine Jager het verhaal van enkele honderden Nederlanders die de dramatische gebeurtenissen rondom de Russische Revolutie van 1917, honderd jaar geleden, van nabij meemaakten. In februari werd het tsaristische regime omvergeworpen en in oktober namen de bolsjewieken de macht over. Kort daarna brak de burgeroorlog uit. Velen van deze ... Read "Hoe komen wij heelhuids uit deze hel Nederlanders in revolutionair Rusland" by Janine Jager available from Rakuten Kobo. In Hoe komen wij heelhuids uit deze hel vertelt historica Janine Jager het verhaal van enkele honderden Nederlanders die... Hoe komen wij heelhuids uit deze hel (e-boek) door Janine Jager, EAN 9789045034379. Hoe komen we heelhuids uit deze hel. In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Russische Revolutie plaatsvond. In februari 1917 werd het tsaristische regime omvergeworpen en in oktober namen de bolsjewieken de macht over. Kort daarna brak de burgeroorlog uit. Een paar honderd Nederlanders maakten deze dramatische gebeurtenissen van nabij mee. In Hoe komen wij heelhuids uit deze hel vertelt historica Janine Jager het verhaal van enkele honderden Nederlanders die de dramatische gebeurtenissen rondom de Russische Revolutie van 1917, honderd jaar geleden, van nabij meemaakten. In februari werd het tsaristische regime omvergeworpen en in oktober namen de bolsjewieken de macht over. Kort daarna brak de burgeroorlog uit. Velen van deze ... Get this from a library! Hoe komen wij heelhuids uit deze hel : Nederlanders in revolutionair Rusland. [Janine Jager] -- Over Nederlanders die tijdens de Oktoberrevolutie in 1917 in Rusland woonden....

INFORMATIE

AUTEUR
Janine Jager
DIMENSIE
10,94 MB
BESTANDSNAAM
Hoe komen wij heelhuids uit deze hel.pdf

OMSCHRIJVING

In Hoe komen wij heelhuids uit deze hel vertelt historica Janine Jager het verhaal van enkele honderden Nederlanders die de dramatische gebeurtenissen rondom de Russische Revolutie van 1917, honderd jaar geleden, van nabij meemaakten. In februari werd het tsaristische regime omvergeworpen en in oktober namen de bolsjewieken de macht over. Kort daarna brak de burgeroorlog uit. Velen van deze groep Nederlanders waren in Rusland geboren of er op jonge leeftijd naartoe getrokken, op zoek naar werk en avontuur. In tsaristisch Rusland hadden zij als zakenmensen of technici een goede positie verworven, maar in de communistische Sovjetrepubliek was voor hen geen plaats meer. Een gevaarlijke vlucht naar Nederland vormde vaak de enige uitweg uit hun benarde situatie. Wat waren hun ervaringen en hoe overleefden zij deze jaren van chaos, ontbering en terreur? Janine Jager put uit brieven, dagboeken en verhalen van Nederlandse ooggetuigen, en laat de lezer hun lotgevallen in revolutionair Rusland meebeleven.

Wil je het boek lezen?Hoe komen wij heelhuids uit deze hel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Janine Jager. Lezen Hoe komen wij heelhuids uit deze hel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN