LUISTEREN NAAR KINDEREN

LUISTEREN NAAR KINDEREN - Thomas Gordon | Warmolth.org

...niet altijd eenvoudig om van je kind gedaan te krijgen wat nodig is (of wat jij nodig vindt…) ... Onlineluisteren.nl | Online radio luisteren ... . Je wordt ongeduldig, raakt in de … Luisteren naar kinderen lost problemen op Problemen met kinderen zijn vaak de problemen van de ouders of leraren, die ze niet goed kunnen oplossen. Het is van belang dat ouders en leraren leren inzien dat, wanneer kinderen als probleemkinderen worden gezien, dat zij zelf dan een probleem hebben met dat kind. Luister naar je kind, leer begrijpen wat er in zijn koppie omgaat en heb oprechte aandacht. T ... Onlineluisteren.nl | Online radio luisteren ... . Luister naar je kind, leer begrijpen wat er in zijn koppie omgaat en heb oprechte aandacht. Tip 20 - Wees realistisch. Tot slot, wees realistisch. Een kind is een kind en kinderen luisteren nu eenmaal niet altijd. En wees blij. Want van die extreem volgzame typetjes word je ook niet blij toch? Luisteren naar kinderen 9789021560373 9789021560373. Isbn: 9789021560373 luisteren naar kinderen van dr. Thomas gordon is een boek over opvoeden volgens de gordon-methode. 149 aanbiedingen in juni -Bekijk alles met luisteren naar kinderen! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats 1. Als je actief luistert, vat je samen wat je hoort. Dus: 'Het sommen maken lukte vandaag niet, omdat je het niet begreep en het er zo veel waren.' Dit heet inhoudelijk luisteren. 2. Ook luister je naar de toon. Benoem het achterliggende gevoel en waarom jij denkt dat je kind zich zo voelt. Goed luisteren naar je kind, zo doe je dat. Allemaal houden we van onze kinderen. En willen we het beste voor ze. We willen ze zo graag leren, wat wij allemaal al weten. We willen ze zo graag helpen om de dingen goed te doen. ... Thomas Gordon - Luisteren naar kinderen . Radio luisteren naar Kinder Radio Online radio luisteren Kinder Radio. Je kunt naar meer dan 450 radio stations luisteren. Onlineluisteren.nl is opgericht in 2005 en maakt het makkelijk om via internet radio te luisteren. Nu kun je met een muisklik naar je favoriete radiozender luisteren zoals naar Kinder Radio. FEEDBACK VAN DEELNEMERS aan dit webinar: "Als leerkracht heb ik heel wat tips geleerd over hoe je kan communiceren, hoe je meer moet luisteren naar de kinderen en hoe je vooral moet luisteren naar de kinderen en hoe vooral moet tonen welk gedrag jij wilt dat ze tonen." Kijken en luisteren naar kinderen geeft ons ook informatie over ons eigen aanbod. Als we zien dat kinderen niet betrokken zijn bij hun spel, zich vervelen, steeds hun spe...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Gordon
DIMENSIE
6,96 MB
BESTANDSNAAM
LUISTEREN NAAR KINDEREN.pdf

OMSCHRIJVING

De meeste ouders gaan ervan uit dat zij over voldoende basis-kennis en levenservaring beschikken om kinderen te kunnen grootbrengen. Dat daarbij fouten worden gemaakt lijkt onvermijdelijk. Waar zou je het vak, van ouder anders moeten leren danig de praktijk? Tot voor kortwás er ook geen enkele opleiding of cursus voor goed ouderschap. De Amerikaanse psycholoog dr.Thomas Gordon, geconfronteerd met stoornissen inde ouder-kindrelatie, tiener-rebellie, jeugdcriminaliteit, zocht de kern van deze problemen.De methode die hij ontwikkelde en in de praktijk langdurig toetste is in vakkringen terecht 'revolutionair' genoemd, ,omdatGordon erin slaagt de oude controverse te doorbreken tussen het gezag van de ouders en de vrijheid en zelfstandigheid die het kind eist. Gordon weet een brug te slaan waarop beide partijen elkaar kunnen ontmoeten, zonder hun gezicht te verliezen. Luisteren naar kinderen bevat een aantal eeuwenoude wijsheden over de opvoeding, aangevuld en in onze eigen tijd geplaatst met moderne inzichten over het omgaan met medemensen in een veranderde samenleving. Gordons methode gaat uit van de bereidheid van ouders om gemaakte fouten te erkennen en ervan te leren. Het vermijden van fouten in de opvoeding verkleint de tegenstellingen en maakt conflicten bespreekbaar en oplosbaar. De bereidheid tot toenadering tot luisteren herstelt het natuurlijke wederzijdse respect. Beide partijen gaan erop vooruit niemand valt met de methode van Gordon uit de boot. Dit boek vormt een handleiding en geeft nuttig studiemateriaal. Het is bestemd voor alle opvoeders die inzien dat ook zij feilbaar zijn en daar-ter overbrugging van de generatiekloof - actief iets aan willen doen. Teneinde uw vorderingen in het luisteren naar kinderen zelf te kunnen meten zijn verschillende tests opgenomen.

Wil je het boek lezen?LUISTEREN NAAR KINDEREN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Gordon. Lezen LUISTEREN NAAR KINDEREN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN