De navolging van Christus

De navolging van Christus - Thomas à Kempis | Warmolth.org

...der waarheid. Vierde Hoofdstuk 9 Van de omzichtigheid in het handelen ... Thomas a Kempis - 'De navolging van Christus' | Historiek ... . Vijfde Hoofdstuk 10 Van het lezen der heilige schriften. Zesde Hoofdstuk 11 Van de ongeregelde neigingen. De Navolging van Christus is, met uitzondering van de bijbel zelf, het beroemdste en meest vertaalde schritelijke boek aller tijden. Tot op de dag van vandaag vinden de vrome en diepzinnige woorden van de vijftiende-eeuwse monnik Thomas a Kempis weerklank. Het boek 'De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Tho ... PDF DE NAVOLGING VAN CHRISTUS - dbnl ... . Het boek 'De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Thomas a Kempis is door christenen van alle plaatsen als lijfboek omarmd. Dit boek van bijbelse, oud-christelijke en middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald. De navolging van Christus - De imitatio Christi (1424) - Koninklijke Bibliotheek, Brussel Van Kempens boek De navolging van Christus staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. De oudste uitgave van het boek komt uit 1424. de navolging van christus naar de oudste teksten in de authentieke volgorde bewerkt door jac. van ginneken s. j. mededeelingen der koninklijke nederlandsche akademie van wetenschappen, afdeeling letterkunde nieuwe reeks, deel 7, no. 1 herdrur 1946 n.v. noord-hollandsche uitgevers maatschappij amsterdam Onlangs heeft kardin...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas à Kempis
DIMENSIE
5,76 MB
BESTANDSNAAM
De navolging van Christus.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek "De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Thomas a Kempisis door christenen van alle plaatsen als lijfboek omarmd. Dit boek van bijbelse, oud-christelijke en middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald. Al meer dan vijf eeuwen lang heeft het de weg naar miljoenen lezers gevonden, die de vele honderden raadgevingen vaak levenslang hebben herlezen en overwogen. Het boek was enkele jaren niet meer leverbaar en verschijnt nu in een nieuwe vertaling van Jacques Koekkoek. Volgens Gerard De Korte, bisschop van Den Bosch, "brengt Thomas a Kempis ons bij het hart van het evangelie: de liefde voor Jezus, eenvoud en onderlinge gemeenschap'.

Wil je het boek lezen?De navolging van Christus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas à Kempis. Lezen De navolging van Christus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN