De tijd van het genie

De tijd van het genie - A.C. Grayling | Warmolth.org

...rden erkend en het menselijk denken een nieuwe, beslissende ontwikkeling ... De tijd van het genie - A.C. Grayling - (ISBN ... ... ... Temidden van deze destructieve storm kreeg onze moderne wereld vorm. Dat is althans de boude stelling die filosoof en ideeënhistoricus A.C. Grayling uitvoerig verdedigt in zijn boek De Tijd van het Genie, de zeventiende eeuw en de geboorte van het moderne denken. Op het vlak van kunst, literatuur, filosofie, politiek en wetenschap werden ... Lees „De tijd van het genie De zeventiende eeuw en de geboorte van ... De tijd van het genie op Ramsj.nl ... ... Lees „De tijd van het genie De zeventiende eeuw en de geboorte van het moderne denken" door A.C. Grayling verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. De zeventiende eeuw behoort tot de belangrijkste en meest bewogen perioden uit de westerse geschiedenis: het tijdperk va... Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. En waarin kunst, wetenschap en literatuur bloeiden als nooit tevoren. De tijd van het genie direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd histor...

INFORMATIE

AUTEUR
A.C. Grayling
DIMENSIE
11,34 MB
BESTANDSNAAM
De tijd van het genie.pdf

OMSCHRIJVING

De zeventiende eeuw behoort tot de belangrijkste en meest bewogen perioden uit de westerse geschiedenis: het tijdperk van geniale denkers als Descartes, Spinoza, Newton en Hugo de Groot, waarin de wetenschap voorgoed veranderde, rede de overhand kreeg over traditie, de rechten van het individu werden erkend en het menselijk denken een nieuwe, beslissende ontwikkeling doormaakte.Van dit wonderbaarlijke tijdperk in onze geschiedenis maakt A.C. Grayling in dit boek een briljante reconstructie en hij wekt de belangrijkste vertegenwoordigers van de zeventiende-eeuwse intelligentsia opnieuw tot leven: de grootheden op het gebied van wetenschap, recht, literatuur, filosofie, muziek - Shakespeare, Monteverdi, Galilei, Rembrandt, Locke, Newton, Vermeer, Hobbes, Milton, Cervantes en vele anderen.Met 'De tijd van het genie' heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. En waarin kunst, wetenschap en literatuur bloeiden als nooit tevoren.

Wil je het boek lezen?De tijd van het genie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.C. Grayling. Lezen De tijd van het genie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN