Testament van de jeugd

Testament van de jeugd - Vera Brittain | Warmolth.org

...ezige Bij 2016) ISBN 978 90 234 9772 1, 640 p ... Vera Brittain - Wikipedia ... . Sam van den Eijnden (1989) studeerde Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn masterscriptie schreef hij over de Europese herdenking van honderd jaar Eerste Wereldoorlog. Boudewijn De Groot - Testament. Na 22 jaren in dit leven, maak ik een testament op van mijn jeugd. Niet dat ik geld of goed heb weg te geven, voor slimme jongen heb ik nooit gedeugd. Maar ik heb nog wel wat mooie idealen, goed ... Testament van de jeugd eBook door Vera Brittain ... ... . Maar ik heb nog wel wat mooie idealen, goed van snit hoewel ze uit de mode zijn. Wie ze hebben wil, die mag ze komen halen, Vera Brittain groeide op in een welgesteld middenklasse gezin in Buxton Derbyshire.Ze had een onbekommerde jeugd met haar enige broer als metgezel. Op de leeftijd van 18 maanden verhuisde het gezin naar Macclesfield, Cheshire, en toen ze 11 jaar oud was, verhuisden ze opnieuw naar Buxton in Derbyshire.. Vanaf de leeftijd van dertien jaar verbleef ze in een kostschool in St. Monica, Kingswoord ... Testament van de jeugd. In 1914 is Vera Brittain twintig jaar oud. Ze staat op het punt te gaan studeren in Oxford als Engeland zijn troepen mobiliseert. Vier jaar later is haar leven, en dat van een hele generatie, voor altijd veranderd. Testament van de Jeugd is een van de beroemdste autobiografieën uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Testament van de Jeugd is een van de beroemdste autobiografieë...

INFORMATIE

AUTEUR
Vera Brittain
DIMENSIE
10,19 MB
BESTANDSNAAM
Testament van de jeugd.pdf

OMSCHRIJVING

In 1914 is Vera Brittain twintig jaar oud. Ze staat op het punt te gaan studeren in Oxford als Engeland zijn troepen mobiliseert. Vier jaar later is haar leven, en dat van een hele generatie, voor altijd veranderd.Testament van de Jeugd is een van de beroemdste autobiografieën uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Vera Brittain werkte als verpleegster dicht bij het front in Frankrijk. Tijdens de oorlogsjaren ontfermde ze zich over ontelbaar veel zwaargewonde jonge mannen, maar verloor zelf haar broer en haar grote liefde. Dit bewogen en bijzondere leven beschrijft ze op passievolle en eerlijke wijze. Testament van de Jeugd was een regelrechte sensatie toen het in 1933 voor het eerst verscheen, en heeft ook vandaag nog niets aan kracht en betovering ingeboet.

Wil je het boek lezen?Testament van de jeugd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vera Brittain. Lezen Testament van de jeugd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN