Het schuwste dier

Het schuwste dier - Eva Meijer | Warmolth.org

...ijs. Titelverklaring 'Schuw' betekent dat je niet graag bij andere mensen in de buurt komt, maar dit idee wordt niet gewekt in het boek bij het hoofdpersonage ... Het schuwste dier - Leestafel ... . Zij gaat juist veel met mensen om. Het schuwste dier. De gesprekken tussen de betrokken familieleden lijken willekeurig, maar zijn het niet. Gekibbel bijvoorbeeld over welke vla de tante het liefst lustte, is in feite een strijd over wie haar het beste kende: haar partner of haar zussen. Het schuwste dier Eva Meijer. In Het schuwste dier keert de hoofdpersoon voor een week terug uit Engeland, waar ze studeert, vanwege de begrafenis van haar ... bol.com | Het schuwste dier (ebook), Eva Meijer ... ... . Het schuwste dier Eva Meijer. In Het schuwste dier keert de hoofdpersoon voor een week terug uit Engeland, waar ze studeert, vanwege de begrafenis van haar tante.In Nederland is haar familie, waar een gat in geslagen is, een aantal dieren, een geliefde en een begrafenisondernemer met een heel harde stem. Eva Meijer observeert prachtig in Het Schuwste Dier. 10/02/2020. Share. WhatsApp. Email. Tweet. Pin. In haar laatste roman neemt Eva Meijer ons mee naar een doodgewone Nederlandse familie. Door de ogen van de hoofdpersoon beleven we een week vol rouw, liefde, onbegrip en vooral rake observaties. Haar debuutroman Het schuwste dier verscheen in 2011 en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza DebuutPrijs. Meijers tweede roman Dagpauwoog verscheen in 2013 en werd goed ontvangen in de pers. In 2016 verscheen Dierentalen, ... Het schuwste dier. Bekijk alles van Eva Meijer. ISBN. 9789402137958. Laat als eerste een recensie achter. Toevoegen om te vergelijken. Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij. Dit product is momenteel niet op voorraad _ View the alternatives below. Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij. Deze roman, Het schuwste dier, laat zien hoe mensen zich geen raad weten met de dood. Niet met zichzelf, niet met elkaar. En juist door de rake, alledaagse, doordeweekse observaties van het jonge meisje, het schuwe dier, gereduceerd tot de kleine werkelijkheid van alledag, schrijft zij, Eva Meijer een toegankelijke en verpletterend mooie roman over rouw die is gewaardeerd met de maximale ... Eva Meijer. Eva Meijer (Hoorn, 1980) is filosoof, kunstenaar, singer-songwriter en schrijver. Haar debuutroman Het schuwste dier (2011) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs.In 2013 verscheen haar roman Dagpauwoog, gevolgd door de roman Het vogelhuis in 2016. Deze roman werd alom geprezen en getipt in De Wereld Draait Door. Originele Titel: Het schuwste dier Auteur: Eva Meijer Gebruikte druk: 2011 Verschijningsdatum: 2011 Aantal bladzijden: 218 Illustraties:- Uitgegeven bij: Prometheus Amsterdam Samenv...

INFORMATIE

AUTEUR
Eva Meijer
DIMENSIE
12,90 MB
BESTANDSNAAM
Het schuwste dier.pdf

OMSCHRIJVING

In Het schuwste dier keert de hoofdpersoon voor een week terug uit Engeland, waar ze studeert, vanwege de begrafenis van haar tante. In Nederland is haar familie, waar een gat in geslagen is, een aantal dieren, een geliefde en een begrafenisondernemer met een heel harde stem. De tijd gaat langzamer, komt soms bijna tot stilstand, terwijl de wereld gewoon door beweegt. Alles lijkt hetzelfde, maar alles is veranderd. Het schuwste dier laat zien hoe verdriet zich manifesteert. Verpletterend direct en toegankelijk schrijft Eva Meijer over rouw in deze originele roman met grootse zeggingskracht. Een bespiegeling over familie, verlies en vervreemding, over taal en tijd. Net als in haar succesvolle essay De grenzen van mijn taal weet ze ook hier als geen ander de vinger op de zere plek te leggen.

Wil je het boek lezen?Het schuwste dier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eva Meijer. Lezen Het schuwste dier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN