De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden

De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden - Jean Nelissen | Warmolth.org

...coureurs die de toenmalige godfather van de Nederlandse wielerjounalistiek de beste wielrenners aller tijden vond ... De 10 meest onderschatte renners allertijden - HET IS KOERS! ... . Zoals altijd bij de rasverteller Jean Nelissen, zijn deze ... Beste Italiaanse wielrenner aller tijden - Top 15. Mooie namen, goede wielrenners. Mario, Claudio, Franco en Francesco, ze staan er allemaal in. Zie hier de 15 beste Italiaanse wielrenner aller tijden. Beste Nederlandse wielrenner aller tijden, het blijft toch altijd een beetje klinken als beste Soedanese curlinger aller tijden. Al heeft Jan Janssen dan nog het geluk dat de chronometers in de laatste individuele tijdrit van de Tour van 19 ... bol.com | De 100 beste Nederlandse wielrenners aller ... ... . Al heeft Jan Janssen dan nog het geluk dat de chronometers in de laatste individuele tijdrit van de Tour van 1968 voor hem iets trager tikten dan voor Herman Van Springel. De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden (Paperback). Sinds de eerste Nederlandse ploeg in 1936 aan de Tour de France meedeed en Theo... De beste zangers ter wereld, top 100 volgens Rolling Stone; Gemiddeld IQ per land - De Top 187 en wij zijn best wel slim! Meest gesproken talen in de wereld - De Top 100; Landen met een dictatuur: de laatste 22 dictators; Outlaw motorclubs in Nederland: een beschrijvend overzicht van 15 clubs; Beste pistool aller tijden is de M1911 (de top 10) De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden Jean Nelissen heeft de 'Top 100' samengesteld van prominente wielrenners. In de onderstaande lijst van meest succesvolle wielrenners kijken we naar het aantal zeges in een eindronde. Bij een gelijk aantal zeges bepaalt het aantal etappe-overwinningen (genoemd tussen haakjes) de ranglijst. Hier de top 10 meest succ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jean Nelissen
DIMENSIE
11,24 MB
BESTANDSNAAM
De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds de eerste Nederlandse ploeg in 1936 aan de Tour de France meedeed en Theo Middelkamp een loodzware Alpen-etappe won, is het wielrennen op de weg in ons land steeds populairder geworden. Wie herinnert zich niet uit de jaren vijftig Wim van Est, die als eerste Nederlander een gele trui veroverde en de dag erna in het ravijn reed? Of de hectische zomer van 1968 toen Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France won? In de gouden jaren zeventig brak het gouden tijdperk aan met renners van wereldklasse: Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Jan Raas en Gerrie Knetemann. In de jaren tachtig werden zij opgevolgd door Steven Rooks, Adrie van der Poel, Gert-Jan Theunisse en Erik Breukink.En in de jaren negentig zijn Michael Boogert en Leon van Bon uitgegroeid tot prominente wegrenners.Van al deze kampioenen heeft televisiecommentator Jean Nelissen een Top 100 samengesteld. Hoewel het uiterst moeilijk is om generaties met elkaar te vergelijken, was Nelissen met 29 Ronden van Frankrijk en 33 wereldkampioenschappen achter de rug daartoe als geen ander in staat.

Wil je het boek lezen?De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean Nelissen. Lezen De 100 beste Nederlandse wielrenners aller tijden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN