Het oude land van Aalburg

Het oude land van Aalburg - Johan Hendriks | Warmolth.org

...koop eenvoudig wijk en aalburg Het oude land speelt zich af in het Alte Land, een streek bij Hamburg waar fruit wordt geteeld ... Download Het oude land van Aalburg pdf Johan Hendriks ... ... . Tussen de boomgaarden staan vakwerkboerderijen die worden bewoond door mensen met een karige woordenschat, droge humor en Platduits als voertaal. Stichting Oude Kerk Aalburg, Wijk en Aalburg. 198 likes. Sinds 2014 wordt de kerk geëxploiteerd voor verscheidene evenementen. interesse? kijk op:... Terug naar boven Status - Wijk en Aalburg is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbin ... Oude kerkje viert verjaardag van J.S. Bach - Aalburg.net ... ... Terug naar boven Status - Wijk en Aalburg is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Altena.Het was een zelfstandige gemeente t/m 1972, in 1973 over naar gemeente Aalburg (waar het de hoofdplaats van was), in 2019 over naar gemeente Altena. - Wapen van de voormalige gemeente Wijk en Aalburg. Almkerk - Janny Lock houdt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena op dinsdag 11 februari een ... By beheer 6 februari 2020 0 Luister live De nieuwe gemeente Altena gaat de oude komborden van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem verkopen. Inwoners kunnen een oud plaatsnaambord kopen voor 25 euro per stuk. Sinds de ... Het plan vertoont grote overeenkomsten met het verkeersveiligheidsplan van de gemeente Aalburg. Het plan is vooral gericht op verkeersveiligheid. ... (oude) kernen van de verschillende dorpen. ... Het Land van Heusden en Altena wordt gekenmerkt door een weids open landschap en het bijzondere natuurgebied De Biesbosch....

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Hendriks
DIMENSIE
3,56 MB
BESTANDSNAAM
Het oude land van Aalburg.pdf

OMSCHRIJVING

Aalburg is een gemeente in het Land van Heusden en Altena, in het noorden van Noord-Brabant. Deze fietstocht leidt u door een eeuwenoud rivierenlandschap, waarvan de geschiedenis al begint in de steentijd en via de Romeinse tijd en de middeleeuwen doorloopt tot het heden. Het beginpunt van de erfgoedroute is Heusden, een kleine vesting aan de Bergsche Maas. In dit schilderachtige stadje zijn de gerestaureerde verdedigingswerken en de resten van een mottekasteel te bekijken. De fietstocht vervolgt door een aantrekkelijk land met bomenlanen, dijken en polderwegen met uitgestrekte vergezichten. Fietsend langs historische dorpjes, zoals Drongelen, Meeuwen, Bayloniënbroek, Eethen en Genderen, zult u kennis maken met de zichtbare en onzichtbare sporen van het verleden. De strijd tegen het water heeft in dit rivierengebied, omringd door de Afgedamde Maas en de Bergsche Maas, altijd een belangrijke rol gespeeld. Overstromingsrampen zoals de Sint Elisabethsvloed hebben ervoor gezorgd dat mensen zich goed gewapend hebben tegen het water. Onderweg zult u dan ook verschillende sluizen, veren, dijken en watermolens aantreffen. Opvallend is de protestantse inslag van dit gebied in het overwegend rooms-katholieke Noord-Brabant. De kerkjes die u op de route tegenkomt zijn dan ook meestal hervormd. Via het idyllische dorpje Aalburg fietst u over de dijk weer terug naar Heusden. Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door de omgeving van Aalburg laat u kennismaken met de schoonheid van het landschap en de historische hoogtepunten van dit rivierengebied.

Wil je het boek lezen?Het oude land van Aalburg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Hendriks. Lezen Het oude land van Aalburg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN