Kerk als constructiefout

Kerk als constructiefout - Harry Kuitert | Warmolth.org

...Kerk als constructiefout. Harry Kuitert Kerk als constructiefout ... E-book: Kerk als constructiefout - Harry Kuitert ... ... . de overlevering overleeft het wel. Gedrukt boek . Pleidooi door de gereformeerde theoloog voor een nieuwe visie op de kerk en een herwaardering van de christelijke overlevering in een geseculariseerde samenleving. Genre Non-Fictie Onderwerpen Kerk als constructiefout. Auteur Harry Kuitert. Uitgever: Ten Have. ISBN: 9789025904296. 171 pagina's; € 17,99. Christendom. Kuitert kan helder, meeslepend schrijven, maar da ... Harry Kuitert, Kerk als constructiefout - Bert Altena ... . Christendom. Kuitert kan helder, meeslepend schrijven, maar daarmee is mijn lof voor het boek ook ten einde. De auteur tekent helaas een karikatuur van de kerk. In 'Kerk als constructiefout' geeft Harry Kuitert prachtige beschouwingen over secularisatie en nieuwe spiritualiteit. Volgens Kuitert ziet de kerk zich per definitie als spreekbuis van Boven, een constructie die op 'knechting der zielen' moet uitlopen. Voor religieuze beleving keren kerkgangers haar de rug toe, buiten bloeit die volop. Kerk als constructiefout Arie Moolenaar Koning Salomo spreekt tot de verbeelding. Als kind werd ik al geboeid door de verhalen over hem. Hij werd niet zomaar koning. Zijn moeder Batseba moest er zich mee bemoeien en zijn halfbroers zaten hem in de weg. Maar hij bouwde de tempel, paleizen, was In `Kerk als constructiefout geeft Harry Kuitert prachtige beschouwingen over secularisatie en nieuwe spiritualiteit. Volgens Kuitert ziet de kerk zich per definitie als spreekbuis van Boven, een constructie die op `knechting der zielen moet uitlopen. Voor religieuze beleving keren kerkgangers haar de rug toe, buiten bloeit die volop. Lonken naar n In `Kerk als constructiefout geeft Harry Kuitert prachtige beschouwingen over secularisatie en nieuwe spiritualiteit. Volgens Kuitert ziet de kerk zich per definitie als spreekbuis van Boven, een constructie die op `knechting der zielen moet uitlopen. In 'Kerk als constructiefout' geeft Harry Kuitert prachtige beschouwingen over secularisatie en nieuwe spiritualiteit. Volgens Kuitert ziet de kerk zich per definitie als spreekbuis van Boven, een constructie die op 'knechting der zielen' moet uitlopen. Voor religieuze beleving keren kerkgangers haar de rug toe, buiten bloeit die volop....

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Kuitert
DIMENSIE
5,84 MB
BESTANDSNAAM
Kerk als constructiefout.pdf

OMSCHRIJVING

In `Kerk als constructiefoutgeeft Harry Kuitert prachtige beschouwingen over secularisatie en nieuwe spiritualiteit.Volgens Kuitert ziet de kerk zich per definitie als spreekbuis van Boven, een constructie die op `knechting der zielenmoet uitlopen. Voor religieuze beleving keren kerkgangers haar de rug toe, buiten bloeit die volop.Lonken naar nieuwe religiositeit zal de kerk niet helpen, dat loopt alleen uit op ontkenning van de eigen traditie. Kuiterts advies aan de kerk: vorm je om tot een religieuze gemeenschap rondom de christelijke overlevering. Maar ook zonder kerk overleeft de overlevering wel.

Wil je het boek lezen?Kerk als constructiefout in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Kuitert. Lezen Kerk als constructiefout Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN