De maakbare mens

De maakbare mens - Bert-Jaap Koops | Warmolth.org

... maakbaarheid van de mens? Wat is de maakbare mens? Incl ... De appel valt niet ver van de boom? | De Maakbare Mens ... . ethiek, filosofie, kunst (documentaires) & 7 voorbeelden! De mens is in die zin maakbaar. Onderzoekers bestuderen of we ons leven kunnen verlengen. Een jongen krijgt een armprothese die hij bestuurt met zijn gedachten. Een man die zich vrouw voelt kan behandelingen ondergaan zodat geslachtskenmerken en genderidentiteit overeen komen. De maakbaarheid biedt kansen, maar roept ook vragen op. De Maakbare Mens vzw focust zich op het fysiek ingrijp ... Over ons - De Maakbare Mens ... . De Maakbare Mens vzw focust zich op het fysiek ingrijpen op de mens met het gebruik van technologie. Het gaat meestal om medische technologie die gebruikt wordt om mensen te genezen, maar soms ook om de mens te veranderen of verbeteren. Dit is een uitgebreid en heel divers terrein. Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief van De Maakbare Mens. Naam. E-mail (verplicht) Zoeken naar: Iedereen kan in de problemen raken omdat een orgaan niet goed meer werkt. Dan is een orgaantransplantatie soms de enige uitweg. Een transplantatie is vaak een succes. Hoe slaapt de Vlaming? De Maakbare Mens peilde naar slaapgewoont...

INFORMATIE

AUTEUR
Bert-Jaap Koops
DIMENSIE
6,59 MB
BESTANDSNAAM
De maakbare mens.pdf

OMSCHRIJVING

We zijn op vele manieren bezig om mensen te perfectioneren. Dit gaat van dna-onderzoek, plastische chirurgie, gekweekt lichaamsweefsel en embryoselectie tot cyborgs en het streven naar onsterfelijkheid. In De maakbare mens brengen wetenschappers hun fascinatie voor 'de maakbare mens' tot uiting, zowel vanuit de natuurwetenschappen als vanuit de sociale en geesteswetenschappen. Aan bod komen onder meer biologie, materiaalkunde, genetica, kunstmatige intelligentie, filosofie, geschiedenis, gezondheidseconomie, technieksociologie, recht en literatuur. Hoe ver is de wetenschap nu; wat kunnen we verwachten voor de toekomst? Wat moeten we van deze ontwikkelingen vinden? Bestaat er wel zoiets als 'de maakbare mens'? Waarom zijn we zo gefascineerd door techniek die sleutelt aan het menselijk bestaan? Wordt het debat over de maakbare mens gebaseerd op feiten of op fictie? En wie of wat bepaalt of er grenzen moeten zijn aan maakbaarheid?De maakbare mens biedt in breedte en diepte een unieke analyse van deze thematiek en is onmisbaar voor iedereen die wil nadenken en meediscussiëren over de toekomst van de mens.

Wil je het boek lezen?De maakbare mens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert-Jaap Koops. Lezen De maakbare mens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN