Prijs Van Gelijkheid

Prijs Van Gelijkheid - Bas Jacobs | Warmolth.org

...graal van de welvaartseconomie: het vinden van de economisch meest efficiënte manieren om inkomen te verdelen ... Festival van de Gelijkheid - Wikipedia ... . Elk overheidsingrijpen gaat onvermijdelijk gepaard met ontwrichting van de efficiënte werking van de markt. Friesch Dagblad, d.d. 3 december 2015 Errata bij De prijs van gelijkheid (vanaf 3e druk) Bas Jacobs p. 12: Referentie is 'Jacobs (2015b)' (hersteld vanaf 4e druk). p. 27: dt-spelfout: 'In hoofdstuk 9 leid ik principes af voor doelmatig delen als mensen verschillen in samenleefvormen en of de belastingen leefvormneutraal moeten zijn' (hersteld vanaf 4e druk). 9789035143524 De prijs van gelijkheid koop je vanaf 18.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel ... De prijs van gelijkheid is twee kwartjes | De Volkskrant ... . 9789035143524 De prijs van gelijkheid koop je vanaf 18.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico. Bestel De prijs van gelijkheid van Bas Jacobs. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De prijs van gelijkheid book. Read 3 reviews from the world's largest community for readers. In De prijs van gelijkheid gaat econoom Bas Jacobs op zoek n... In De prijs van gelijkheid gaat econoom Bas Jacobs op zoek naar de heilige graal van de welvaartseconomie. Hoe kunnen inkomen en vermogen zo doelmatig mogelijk worden herverdeeld? Herverdeling is kostbaar. De maatschappelijke welvaart daalt gemiddeld met tien cent per herverdeelde euro. En de laatste euro herverdeling - de prijs van gelijkheid - kost zelfs 50 cent aan welvaart. Festival van de Gelijkheid lokt meer dan 10.000 bezoekers naar de Vooruit. Prijs van de gelijkheid voor choreograaf en schrijver Ish Ait Hamou . 04/12/2016 om 13:27 door Tuly Salumu - Print ... 'De prijs van gelijkheid toont aan hoe een rechtvaardige belastingheffing te realiseren tegen de laagste kosten. Jacobs kan dit bevlogen en scherp aan een groot publiek overbrengen. Hij voegt zich moeiteloos in het eminente gezelschap van topwetenschappers als Stiglitz en Piketty.'Rick van der Ploeg, ... Alle mensen zijn van gelijke waarde en moeten daarom gelijk behandeld worden. Dat is het beginsel van mensenrechten. Gelijkheid houdt in: gelijke behandeling voor de wet. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens stelt dat alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten worden geboren ......

INFORMATIE

AUTEUR
Bas Jacobs
DIMENSIE
5,89 MB
BESTANDSNAAM
Prijs Van Gelijkheid.pdf

OMSCHRIJVING

In De prijs van gelijkheid gaat de jonge econoom Bas Jacobs op zoek naar de heilige graal van de welvaartseconomie: het vinden van de economisch meest efficiënte manieren om inkomen te verdelen.Elk overheidsingrijpen gaat onvermijdelijk gepaard met ontwrichting van de efficiënte werking van de markt. Iedere euro die de overheid herverdeelt, kost de samenleving meer dan dertig eurocent. Het realiseren van sociaal-economische gelijkheid heeft daarom een hoge prijs.Bas Jacobs toont aan dat veel overheidsingrepen efficiënt noch rechtvaardig zijn. Op basis van de meeste recente wetenschappelijke inzichten betoogt hij dat de prijs van gelijkheid omlaag kan. Jacobs schroomt daarbij niet om te schoppen tegen de heilige huisjes van zowel links als rechts. Hij bespreekt onder andere de progressie van de inkomstenbelasting, belastingen op kapitaalinkomen, subsidies op hoger onderwijs, de woningmarkt, pensioenen, het minimumloon, de rol van vakbonden en de vergrijzing. Tegelijkertijd prikt hij talloze proefballonnen door, zoals de ongenuanceerde pleidooien voor een vlaktaks, lagere erfenisbelastingen en de levensloopregeling. Een prikkelend en origineel boek.

Wil je het boek lezen?Prijs Van Gelijkheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bas Jacobs. Lezen Prijs Van Gelijkheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN