Het Dagelijks Leven In De Jaren '40

Het Dagelijks Leven In De Jaren '40 - Gerjan Heij | Warmolth.org

...ISBN: 9789058979551: Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij: Bijzonderheden: 9789058979551 - staat: goed Het gewone dagelijks leven eigenlijk ... Het dagelijks leven in de jaren '40 van Gerjan Heij | Boek ... ... . Waar keken we naar op televisie, welke muziek luisterden we, hoe waren we gekleed en wat waren de nieuwtjes en noviteiten? In deze aflevering: het dagelijks leven in de jaren 80. Lees ook mijn blog over het dagelijks leven in de jaren 70! Leven in Oosterbeek in de jaren '40 '45 is een boek van Kees Gerritsen. ISBN 9789490834746 In dit vierde deel van 'Leven in Oosterbeek in de jaren …' beschrijft Kees Gerritsen de periode tijdens de Tweede We ... Het dagelijks leven in de jaren 70 - My happy kitchen ... ... . ISBN 9789490834746 In dit vierde deel van 'Leven in Oosterbeek in de jaren …' beschrijft Kees Gerritsen de periode tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name de eerste 4,5 jaar van de oorlog, tot de Slag om Arnhem in september 1944. Dit boek toont ons in prachtige, sfeervolle zwart-witfoto's het dagelijks leven in de jaren '50. Het was de tijd van hoelahoepen, petticoats en rock-'n-roll, van Berini's en buikschuivers. De tijd van gezellig samen bij de kolenkachel luisteren naar Dorus of Snip en Snap op de radio, pinda's pellen op een krant of spelletjes doen… Het was een ... In 'Leven in Arnhem in de jaren 40' geeft Kees Gerritsen aan de hand van talrijke foto's en krantenartikelen uit die tijd een beeld van het dagelijks leven in Arnhem. Het boek is vanaf 12 november verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. In 'Leven in Arnhem in de jaren 40' geeft Kees Gerritsen aan de hand van talrijke foto's en krantenartikelen uit die tijd een beeld van het dagelijks leven in Arnhem. Het boek is vanaf 12 november verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. Jaren 30: Nostalgisten leven volgens de jaren 20-30, sommigen tot aan het apparaat-arme huishouden toe. „We denken heus niet dat alles beter was." 12 november verscheen bij uitgeverij Kontrast het boek 'Leven in Arnhem in de jaren 40'. Het is na 'de jaren 70' en 'de jaren 60' het derde deel in de serie 'Leven in Arnhem'. Kees Gerritsen belicht hierin niet de oorlogshandelingen en de Slag om Arnhem, maar hoe de gewone Arnhemmer de oorlogsjaren en de periode van de wederopbouw beleefde. Het dagelijks leven in de jaren `40 Het dagelijks leven in de jaren '40 is geen boek over oorlogshandelingen en militairen, maar gaat over gewone burgers. Mensen die probeerden het hoofd boven water te houden, hoe moeilijk die omstandigheden ook waren tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Dagelijks leven Welkom in de jaren 60 Embed Favoriet Afspeellijst. Embed. Kopieer embedcode. Datum 17 september 2016 Leeftijd. 9-12 jaar Kijkwijzer Alle lee...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerjan Heij
DIMENSIE
6,37 MB
BESTANDSNAAM
Het Dagelijks Leven In De Jaren '40.pdf

OMSCHRIJVING

Denkend aan de jaren '40, overheerst voor velen het beeld van de oorlog, voor anderen bevrijding en wederopbouw. Ondanks alle duistere gebeurtenissen in deze tijd, waren saamhorigheid, gemeenschapszin en ook humor lichtpunten in het dagelijks bestaan. Dit boek schetst het dagelijks leven in de jaren '40. In de unieke foto's komt een beeld tevoorschijn van het gewone leven van dag tot dag, zowel in oorlogstijd als in de jaren daarna. Het was een tijd van oorlog en schaarste, maar ook van inventieve oplossingen, het droogvallen van de Noordoostpolder en vier Elfstedentochten. Het dagelijks leven in de jaren '40 laat in sfeervolle zwart-witfoto's een bijzonder beeld zien van deze periode: ook onder moeilijke omstandigheden ging het gewone leven door.

Wil je het boek lezen?Het Dagelijks Leven In De Jaren '40 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerjan Heij. Lezen Het Dagelijks Leven In De Jaren '40 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN