Opvoeden na partnergeweld

Opvoeden na partnergeweld - Trees Pels | Warmolth.org

...eld. Ondersteuning van moeders en jongeren van diverse afkomst' ... Pels, T., Lünnemann, K., & Steketee, M. (Red.) (2011 ... ... . Assen: Van Gorcum. Dit artikel is 1295 keer bekeken. Social Media. Reageer Reageer Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * Reactie. Van alle volwassenen die met partnergeweld te maken hebben, is 73% vrouw en 60% man. Van alle vrouwen heeft 25% na het vijftiende jaar te maken gehad met lichamelijk en/of seksueel partnergeweld en 50% met psychisch geweld. Vrouwen hebben met alle vormen van partnergeweld vaker te mak ... Opvoeden na partnergeweld - Trees Pels, Katinka Lünnemann ... ... . Vrouwen hebben met alle vormen van partnergeweld vaker te maken dan mannen. Het onderzoek 'Opvoeden na partnergeweld' voorziet in deze lacune. Aan de hand van indringende gesprekken met 100 moeders en 84 jongeren is een schat aan informatie verzameld. Gezinnen van diverse afkomst spreken openhartig over hun ervaringen tijdens het geweld en de periode erna. Partnergeweld ontstaat wanneer de banden binnen het koppel uit evenwicht zijn gebracht. In deze situaties wil één van de partners de andere domineren of controleren, de relatie wordt ongelijk en er treedt angst op.. Partnergeweld bestaat vaak uit een geheel van feiten die afzonderlijk beschouwd betekenisloos kunnen lijken (vernederende woorden, beledigingen, verboden, verbale bedreigingen ... Gemeenten hebben vanuit de Wmo een belangrijke taak bij de aanpak van huiselijk geweld en het ondersteunen van gezinnen. Dit essay biedt handvatten voor het combineren van deze beide verantwoordelijkheden. De auteurs presenteren onderzoeksbevindingen over geweld tussen ouders. De kinderen en de opvoeding kunnen lijden onder dit soort geweld....

INFORMATIE

AUTEUR
Trees Pels
DIMENSIE
12,8 MB
BESTANDSNAAM
Opvoeden na partnergeweld.pdf

OMSCHRIJVING

Opvoeden na partnergeweld 1e druk is een boek van Trees Pels uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023248101 'Ik moest heel veel moeite doen om mezelf te motiveren en sterk te houden als moeder. Soms had ik wel keihard willen huilen en schreeuwen en alles stuk willen gooien in huis. Uit woede h? Ja, maar dat doe je dan niet omwille van de kinderen.'Hoewel de aandacht voor partnergeweld is toegenomen, is er nog weinig bekend over de gevolgen van dit geweld voor de zorg en opvoeding.Het onderzoek 'Opvoeden na partnergeweld' voorziet in deze lacune. Aan de hand van indringende gesprekken met 100 moeders en 84 jongeren is een schat aan informatie verzameld. Gezinnen van diverse afkomst spreken openhartig over hun ervaringen tijdens het geweld en de periode erna.De impact op moeders en kinderen is groot. De moeders zijn vaak zo ontredderd dat het zorgen en opvoeden ze niet gemakkelijk afgaat. De kinderen getuige en soms ook slachtoffer hebben na hun pijnlijke ervaringen juist extra liefde en aandacht nodig. De auteurs beantwoorden de vraag welke steun en hulp ouders en kinderen nodig hebben die met relatiegeweld te maken kregen, en op welke manier dit kan worden georganiseerd.Opvoeden na partnergeweld is een initiatief van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie, het ministerie van VWS, het voormalige ministerie voor Jeugd en Gezin & Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Wil je het boek lezen?Opvoeden na partnergeweld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Trees Pels. Lezen Opvoeden na partnergeweld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN