De Wadden

De Wadden - Mathijs Deen | Warmolth.org

...lmpjes zijn korte observaties die je meenemen in het steeds veranderende landschap van het Wad ... Waddeneilanden - Wikipedia ... . Het zijn er nu al 60, maar de komende jaren zal Dwaalfilm Wadden doorgroeien tot een grote online Waddenfilm met 160 mini-documentaires in 40 verschillende landschappen. De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken.Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. De Waddeneilanden hebben een totale oppervlakte van 1047,5 km² en worden bewoond door ongev ... 2000+ vakantieverblijven op de Waddeneilanden ... ... . De Waddeneilanden hebben een totale oppervlakte van 1047,5 km² en worden bewoond door ongeveer 81.340 inwoners. Appartementenverhuur "De Wadden" is op een rustige locatie gelegen in het dorp waar u aankomt met de boot: Nes. Het ligt vlakbij het sfeervolle centrum met zijn leuke winkeltjes, restaurants en terrassen. De fietsafstand naar het strand bedraagt ca. 10 minuten en naar het Wad ca. 5 minuten. Direct naar: > 300+ vakantieverblijven op Vlieland > 900+ vakantieverblijven op Terschelling > 600+ vakantieverblijven op Ameland > 300+ vakantieverblijven op Schiermonnikoog > 80+ vakantieverblijven op Texel > 10+ vakantieverblijven langs de Groninger- en Friese waddenkust en rondom het Lauwersmeer. Kies direct je favoriete vakantieplek Zoek & Boek voor het hele overzicht en alle zoekopties Hotel de Wadden (3-sterren) op Vlieland ligt verscholen aan de historische Dorpsstraat van het dorpje Oost-Vlieland. Ooit was de lokale zeevaartschool in het pand gevestigd. Dit gezellige en eigentijdse familiehotel op Vlieland heef...

INFORMATIE

AUTEUR
Mathijs Deen
DIMENSIE
12,69 MB
BESTANDSNAAM
De Wadden.pdf

OMSCHRIJVING

De Wadden: een woest en veranderlijk kustgebied waar niets zich laat vastleggen en alles beweegt. Wie er wil wonen of verblijven moet zich aanpassen. In dit boek vertelt Mathijs Deen het verhaal van boeren en vissers, Romeinse krijgsheren, Friezen, Vikingen, lekenbroeders, piraten, vluchtelingen, gelukszoekers, schipbreukelingen, bezetters en badgasten, die zich allen op hun eigen manier schikten naar de wetten van water, wind en zand. De eilanden werden niet alleen een haven voor onverstoorbare zeelieden of een jachtterrein voor jutters, maar ook een wijkplaats voor vervolgden, een nachtmerrie voor strategen en een plek waar vastelanders de lasten en verplichtingen van het dagelijks bestaan van zich af voelen glijden. Deen beschrijft deze unieke geschiedenis poëtisch, zijn historische blik scherp en zijn verhaal meeslepend.

Wil je het boek lezen?De Wadden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mathijs Deen. Lezen De Wadden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN