De Matthaus Passion van Bach

De Matthaus Passion van Bach - O. de Moor | Warmolth.org

...ril 2020 de meest bijzondere te beluisteren uitvoering van Bach's meesterwerk in de indrukwekkende ambiance van de mooie Sint-Maartenskerk ... Matthäus-Passion - NPO Radio 4 ... . Kaarten voor de Matthäus Passion komen in 3 rangen beschikbaar vanaf 1 oktober 2019. De Matthäus-Passion in beeld en geluid • Bekijk de Matthäus-Passion waar en wanneer u wilt via All of Bach.Hier vindt u tevens een korte toelichting op het stuk, een mini-documentaire en video-interviews met verschillende musici die vertellen over de Matthäus-Passion en de complete gezongen tekst met vertaling. De Matthäus Passion is het door Johann Sebastian Bach (1685-1750) op muziek gezette bijbelverhaal uit de hoofdstukken 26 en 27 van het ... Bach - St Matthew Passion BWV 244 - Van Veldhoven ... ... . De Matthäus Passion is het door Johann Sebastian Bach (1685-1750) op muziek gezette bijbelverhaal uit de hoofdstukken 26 en 27 van het Evangelie van Mattheüs, Deze muziek trekt jaarlijks duizenden toehoorders. En dat is geen wonder, want in de lange rij van werken die dit drama tot onderwerp hebben gekozen, staan Bachs werken aan de spits. Steeds dichter bij wat Bach bedoeld heeft. Dirigent Pieter Jan Leusink ademt, denkt en droomt van Bach, al vele jaren van zijn leven. In de passietijd zal hij de Matthäus Passion weer tot leven brengen, samen met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Met als grote voordeel dat je dankzij de lengte van de Matthäus Passion tijd genoeg hebt om die emoties een plek te geven. "In de Matthäus Passion komen de talenten van twee 18e-eeuwse genieën samen." De meesters Johann Sebastian Bach. De muziek is (grotendeels) van Johann Sebastian Bach: een eigenzinnige, diepgelovige componist. Johann Sebastian Bach schreef in 1727 de Matthäus-Passion: een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. Het werk wordt traditiegetrouw uitgevoerd rondom de Goede Week en Pasen en wordt gezien als de bekendste én allermooiste compositie van Bach. De topmusici van barokensemble Ribattuta Musica hebben een gedeelde passie om met hun muzikaal verhaal de mensen te raken. We spelen graag dichtbij het publiek. In deze intieme sfeer ontstaat een voelbare wisselwerking tussen musici en publiek. Ribattuta Musica laat u de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voelen en beleven....

INFORMATIE

AUTEUR
O. de Moor
DIMENSIE
5,78 MB
BESTANDSNAAM
De Matthaus Passion van Bach.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boekje is ontstaan uit de behoefte dit magistrale werk beter toegankelijk te maken voor de luisteraar. Naast een korte biografie van Bach en een toelichting op het ontstaan van de Matthäus Passion wordt ook een overzicht gegeven van de opbouw van dit werk.

Wil je het boek lezen?De Matthaus Passion van Bach in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur O. de Moor. Lezen De Matthaus Passion van Bach Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN