Rode regen

Rode regen - Cees Nooteboom | Warmolth.org

...agt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze ... 'Rode regen' teistert WK rugby | Sport | Telegraaf.nl ... . Is goed verkrijgbaar. De tyfoon Hagibis en de regen aan rode kaarten regeerden de eerste fase van het WK rugby dat een primeur beleefde: nooit eerder werden er wedstrijden afgelast door de weersomstandigheden. Rode regen. De wolken van vanochtend zijn overgedreven. De ezel van mijn buurman balkt zoals ezels al duizenden jaren balken. De regen die mij op de... De nederlandse naam is Rode regen, fam ... 'Rode regen' bedekt straten Russische industriestad | NU ... ... . De regen die mij op de... De nederlandse naam is Rode regen, familie van de Fabaceae.De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar. syn. Cestrum purpureum Een tropische plant uit Mexico met donkerrode bloemen, gevolgd door rode bessen. Verlangt een luchtige en matig zonnige plek waar de grond nooit uitdroogt maar wel doorlatend is. Geef hem best elke dag een emmer water, waar wekelijks vloeibaar mest aan toegevoegd is. Alle delen van de plant zijn giftig! Nà de bloei terugsnoeien en in de herfst zelfs tot 3/4 is nodig om ... Bestel Rode regen van Cees Nooteboom. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Rode regen Door Cees Nooteboom is het reisverhaal in de Nederlandse literatuur volwassen geworden. Aanvankelijk werd op het genre neergekeken, maar al snel begonnen ook de scherpste critici in te zien dat er voor een schrijver in den vreemde, mits hij beschikt over de vlijmscherpe pen van 'Mr. Nuttree' alias 'Herr Nussbaum', werkelijk w...

INFORMATIE

AUTEUR
Cees Nooteboom
DIMENSIE
6,39 MB
BESTANDSNAAM
Rode regen.pdf

OMSCHRIJVING

Het hart van de reisbeschrijvingen in Rode regen vormt Cees Nootebooms eigen huis op het eiland Menorca, waarnaar hij al decennialang elke zomer terugkeert om te schrijven. Onder de tintelende beschrijvingen schuilt ook de diepe vraag in hoeverre zijn herinneringen waarheid bevatten. Nooteboom heeft altijd geworsteld met zijn onbetrouwbare geheugen en geeft daar in deze bundel, onder andere aan de hand van oude dagboeken en reisverslagen, verbluffende voorbeelden van. Hij neemt de jeugdige schrijver die hij eens was hardhandig de maat. Zo bezien bevat de rode regen, die op Menorca valt omdat het rode zand van de Sahara in de druppels wordt meegevoerd, ook het bloed uit de vingertoppen van de jongeling die ooit, vijftig jaar geleden, na zijn eerste reis naar het Zuiden, de pen op papier zette. Hij keerde terug met het verhaal voor zijn debuutroman Philip en de anderen – en begon toen te beseffen welke reis het leven voor hem in petto had.

Wil je het boek lezen?Rode regen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cees Nooteboom. Lezen Rode regen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN