Het verhaal van de steen

Het verhaal van de steen - T. Penterman | Warmolth.org

...een afbeelding van een verhaal zo gestandaardiseerd dat het lijkt alsof een personage uit het verhaal met zijn ... Het verhaal van de Soepsteen - Mikkelhorst ¨soepsteen¨ ... ... HET VERHAAL VAN DE STEEN 22 juli 1996: gezeten op haar knie op de kiezels van Chesil Beach in Engeland zegt Thea:''Laat eens zien...'' Reisgenoot Rob overhandigt haar de handgrote, menhirvormige steen en zonder dat zij het beseft, wordt daar het avontuur geboren. Het verhaal van de Soepsteen In een dorp waar veel armoede was, liep een vreemdeling. Hij had een lange weg achter de rug en was hongerig, maar begreep dat hij in dit arme dorp niet zomaar om ete ... De steen in de woestijn - Een verhaal met ... - beleven.org ... . Hij had een lange weg achter de rug en was hongerig, maar begreep dat hij in dit arme dorp niet zomaar om eten kon vragen. Het was koud. Toch was er in de meeste huizen geen vuur in de open haard. De Steen van Rosetta. De steen is een donkere granieten steen (van 112 bij 76 cm) die in juli 1799 in Egypte door Franse genietroepen werd ontdekt bij werkzaamheden aan het fort St. Julien (nu Quaitbay) bij de Egyptische plaats Rosetta (nu El Rashid).. De steen is een tweetalige tekst, geschreven in drie verschillende schriften.Op de steen staat één tekst, geschreven op drie verschillende ... Het Arthurverhaal begint allemaal als de Koning van Brittannië sterft en er geen erfgenaam is om de troon op te volgen. De enige zoon van de koning is door Merlijn, een groot tovenaar en raadgever van de koning, naar een gezin op het platteland gebracht.Hier werd de baby Arthur opgevoed. Er ontstond onrust in het land over wie de nieuwe koning moest worden. Harry Potter en de Steen der Wijzen is het eerste deel van de populaire Harry Potterserie en is net zoals de zes opvolgende delen geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling.De verhalen beschrijven het leven van een jonge tovenaar, genaamd Harry Potter.De originele titel van het boek luidt: Harry Potter and the Philosopher's Stone.Het boek werd in 2001 verfilmd 18 jun. 2020 - De steen in de woestijn. Een verhaal met levenswijsheid van Rob Hopmans. Een depressieve steen voelt zich alleen en wordt geplaagd door zon, zand, regen en wind. Hij voelt zich miserabel en droomt v...

INFORMATIE

AUTEUR
T. Penterman
DIMENSIE
7,95 MB
BESTANDSNAAM
Het verhaal van de steen.pdf

OMSCHRIJVING

HET VERHAAL VAN DE STEEN22 juli 1996: gezeten op haar knie op de kiezels van Chesil Beach in Engeland zegt Thea:''Laat eens zien...''Reisgenoot Rob overhandigt haar de handgrote, menhirvormige steen en zonder dat zij het beseft, wordt daar het avontuur geboren.Enkele jaren later, op 22 april 2000 (de dag van het Gele Zelfbestaande Zaad), verneemt, Thea in de andere werelden dat er iets beters voor haar is als ze durft los te laten. Het idee 'goed gronden... Thea' dringt naar voren en pal daarop krijgt ze contact met 'de Steen'! De Steen belooft haar te leren wat 'onbaatzuchtig geven' is.Na deze ervaring vraagt Thea zich in de gewone wereld af of de Steen, of hij of zij, dit anderen eveneens kan leren. Met deze vraag staat haar hypothese. Na het experiment 'Reizen met de Steen', waaraan twaalf personen deelnemen, en dat is uitgevoerd in een jaar en een dag in Nijmegen, en net niet in zijn geheel op de Nebo, groeit het antwoord onder haar handen.Inderdaad, na vijf jaren van toelichten, bekritiseren, analyseren, herschrijven en uiteindelijk duiden, weet Thea-Warrior... in-All-Directions... in-Every-Direction waarover 'Het Verhaal van de Steen' gaat. Uiterst verheugd brengt ze daarom dit wonderbaarlijke, magische verhaal aan het levenslicht: ''Hmm, dat het op Aarde een eigen leven leiden mag!''Thea Penterman ( 1954), Gele Solaire Zon, studeerde psychologie van arbeid en organisatie aan de Universiteit van Nijmegen. Vanaf 1985 werkt zij in dezelfde stad in het onderwijs: vele duizenden studentverpleegkundigen en idem sociaal-pedagogisch hulpverleners trokken intussen aan haar voorbij. In de jaren negentig verleidt Roger Quintens, een van haar collega's aan de Hogeschool, Thea om op verkenning te gaan in haar innerlijke wereld en kennis te maken met de Indiaanse spiritualiteit. Concreet blijkt er daarna voor haar in de andere werelden geen houden meer aan.

Wil je het boek lezen?Het verhaal van de steen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Penterman. Lezen Het verhaal van de steen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN