Het menselijk teveel

Het menselijk teveel - Kees Vuyk | Warmolth.org

...2004 (2e druk), 269 blz. Bijzonderheden: Paperback, lichte verkleuring van kaft, in zeer goede staat ... 44. Het menselijk teveel - Cinecitta Tilburg ... . Mooi ex.,Cultuurfilosofisch essay over de functie van kunst in een wereld die beheerst wordt door economische factoren. Prijs: Hoe reageert het menselijk lichaam specifiek op gist? ... Daar kunnen ze niet veel kwaad, maar als er teveel suikers in de darmen blijven dan kunnen de gisten dat opeten en giftige stoffen uitscheiden. Daar krijg je last van. De toxines (gifstoffen) worden wél opgenomen in het lichaam en moet de le ... Fosfor (fosfaat) | Voedingscentrum ... . Daar krijg je last van. De toxines (gifstoffen) worden wél opgenomen in het lichaam en moet de lever verwerken. Het menselijk teveel: Over de kunst van het leven en de waarde van de kunst: Amazon.es: Vuyk: Libros en idiomas extranjeros het menselijk teveel over de kunst van het leven en de waarde van kunst Gevonden boeken, volgens onderstaande selectiecriteria: (-) waar filter verwijderen waar Bij vrouwen bestaat ongeveer de helft van het lichaam uit water. Bij mannen is dat nog iets meer, zo'n 65% van hun lichaam bestaat uit water. Een lichaam van een baby bevat zelfs nóg meer water: wel 75%! Dit betekent dus dat iemand die 40 kg weegt, uit zo'n 20 tot 26 liter water bestaat. Bij een tekort of een teveel aan kalium kunnen er klachten ontstaan. Te veel kalium in het bloed noemen we hyperkaliëmie. Normale waarden bevinden zich tussen 3,5 en 5,1 mmol/liter. Een teveel aan kalium komt zelden voor bij gezonde personen. Het is vrijwel onmogelijk om via je eten of drinken te veel kalium in je lichaam te krijgen. Je nieren ... Het enige waar je last van hebt als je een enkel keertje veel snoep eet, is dat je waarschijnlijk misselijk zult worden! Maar als je vaker veel snoep eet, zijn er meer effecten in je lichaam. Het bekendste effect is dat veel snoep slecht voor je tanden is. Je krijgt er gaatjes van....

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Vuyk
DIMENSIE
6,54 MB
BESTANDSNAAM
Het menselijk teveel.pdf

OMSCHRIJVING

Wat moet ik doen? Dit boek vertrekt vanuit de vaststelling dat in de huidige westerse cultuur de keuze wat te doen een wijdverbreid vraagstuk is geworden. De traditionele waarden hebben grotendeels hun gelding verloren. Mensen moeten daarom steeds vaker op eigen kracht keuzes maken in het leven.Veel vraagstukken van deze tijd die met dit dilemma samenhangen passeren in dit boek in een breed opgezet cultuurfilosofisch betoog de revue: de opkomst van het marktdenken, de moeilijkheden van de multiculturele samenleving, de postmoderne identiteitscrisis, de vervagende grenzen tussen hoge en lage cultuur, de marginalisering van de kunst, de verheerlijking van de jeugd, de oscillatie van exces en verveling, het algemene gevoel van slachtofferschap, enzovoorts.De tocht langs (en voorbij?) deze verschijnselen van dit boek wordt gemotiveerd door de basisgedachte dat de menselijke conditie niet gekenmerkt wordt door een tekort - zoals in de twintigste-eeuwse filosofische antropologie vaak is gesteld - maar door een teveel. Mensen leven met een teveel aan mogelijkheden. In het licht van dit teveel schiet de werkelijkheid voor mensen altijd tekort. Deze scheve verhouding tussen werkelijkheid en mogelijkheid laat zich op twee manieren in balans brengen: door het manipuleren van de werkelijkheid - dat is de strategie van de vrije markt die een economie van het tekort is - of door de regulering van de menselijke mogelijkheden, de strategie van de kunst, die zich dus laat benoemen als een economie van het teveel.Kees Vuyk (1953) is filosoof en psycholoog. Hij is de auteur van de boeken Homo volens. Beschouwingen over de moderne mens als willende mens naar aanleiding van Nietzsche en Heidegger (1990), De esthetisering van het wereldbeeld. Essays over filosofie en kunst (1992) en De treurnis blijft. Essays over melancholie en verbeelding (1995). Hij is directeur van Theater Instituut Nederland.

Wil je het boek lezen?Het menselijk teveel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Vuyk. Lezen Het menselijk teveel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN