Grenzen en liefde

Grenzen en liefde - Nick Blaser | Warmolth.org

...renzen aanschoppen. Als de grenzen duidelijk zijn voelt een kind zich veilig en kan het zich goed ontwikkelen ... Grenzen - Zussenliefde ... . Verwennen. Als er aan het eerste onderdeel van opvoeden, het liefde geven, wel wordt voldaan en aan het tweede, het grenzen stellen niet, dan noemen ze dat verwennen. En waarschijnlijk zullen ze hun gedrag met liefde aanpassen. 3. Duidelijk je grenzen aangeven verbetert relaties. En het is best logisch hoe dat werkt: Mensen hebben meer respect voor mensen die hun grenzen aangeven. En daardoor behandelen mensen je beter, dus ontstaat er aan jouw kant minder frustratie. TIPS: behoeften en ... Wensen en grenzen | Lang leve de liefde ... . En daardoor behandelen mensen je beter, dus ontstaat er aan jouw kant minder frustratie. TIPS: behoeften en grenzen met een nieuwe of tijdelijke partner. Als je samen op ontdekkingstocht gaat op het gebied van liefde, seks en intimiteit met anderen, weet dan dat je grenzen zult ontmoeten. Soms weet je pas wat een grens is, als iemand overheen is gegaan. Grenzen en liefde | ISBN 9789060307625 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Nick Blaser Grenzen en liefde. hoe gezonde innerlijke grenzen tot compassie, empathie en liefde leiden. Gedrukt boek . Pleidooi voor een groter en intensiever bewustzijn van de ik-grens en een korte inleiding tot het herkennen van de eigen binnen- en buitenwereld in relatie met de ander. Liefde is (ook) grenzen stellen. ... Als we daar eenmaal mee op dreef zijn, blijkt dat we op een gegeven moment ook geacht worden onze grenzen te bewaken en duidelijk te maken naar anderen. Helemaal in een liefdesrelatie is dit niet altijd eenvoudig....

INFORMATIE

AUTEUR
Nick Blaser
DIMENSIE
3,48 MB
BESTANDSNAAM
Grenzen en liefde.pdf

OMSCHRIJVING

Als samenleving staan we misschien op een keerpunt waarbij de toegang tot onze binnenwereld, tot ons medegevoel en ons vermogen tot empathie op het spel staat. 'Grenzen en liefde' wijst op het grote belang van een goed beschermde binnenwereld en op de vele gevaren die haar bedreigen. Nick Blaser toont niet alleen aan hoe een gezonde mentale ik-grens tot medegevoel leidt, maar ook dat deze beschouwd moet worden als noodzakelijke voorwaarde voor empathie. Hij schrijft: 'We moeten ons bewust worden dat onze binnenwereld een heilige ruimte is. Ontgrenzen we deze innerlijke ruimte, dan heffen we onze gevoels- en ervaringswereld op.''Grenzen en liefde' doet een dringend appel om het meest waardevolle van ons bestaan, het zelf, tijdig naar een veilige haven te loodsen. De manier waarop we met de omheining van de innerlijke ruimte omgaan is voor de mensheid van vitaal belang; deze bepaalt immers ook onze relatie met de medemens, de omgeving en met de natuur om ons heen.

Wil je het boek lezen?Grenzen en liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nick Blaser. Lezen Grenzen en liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN