Spartanen

Spartanen - C.W. Weber | Warmolth.org

...ren, coaches en ... De Spartanen stonden bekend om de buitengewoon sobere en harde opvoeding die zij kregen ... Spartanen - 10 Weetjes over deze brute strijders uit de ... ... . Het begrip spartaans verwijst hier ook nog naar. Pasgeboren kinderen werden gekeurd door de 'gerousia'. Als het een gezond kind was mocht het in leven blijven, een kind met lichamelijke of geestelijke problemen werd van het Taygetusgebergte geworpen. Spartanen moesten sterk zijn. In de verdere fasen van de opvoeding zouden de kinderen talkrijke proeven moeten afleggen waaruit bleek dat ze sterk waren. De zwakkere kinderen vielen af bij deze proeven. Op die manier verzekerde men dan enkel de sterksten deel ... Spartanen - Wikipedia ... . De zwakkere kinderen vielen af bij deze proeven. Op die manier verzekerde men dan enkel de sterksten deel uitmaakten van het leger. SV Spartanen, een voetbalclub uit de Nederlandse plaats Wognum Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Spartanen of met Spartanen in de titel . Dit is een doorverwijspagina , bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Spartanen inzichtelijk te maken. 4. Spartanen verzonnen hilarische oneliners. Voor een volk dat zo weinig intellectuelen voortbracht, goochelden de Spartanen...

INFORMATIE

AUTEUR
C.W. Weber
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Spartanen.pdf

OMSCHRIJVING

De Spartanen worden in de geschiedschrijving afgeschilderd als een sober levend volk, onderworpen aan strenge tucht en discipline. Was hun leven werkelijk zo hard, en waren de militaire deugden zoals onverschrokkenheid, matigheid en gehoorzaamheid de enige waarin zij uitblonken? De auteur van dit boek, Carl Weber, kwam na langdurige studie tot de conclusie dat ons traditionele beeld van de Spartaanse maatschappij slechts van toepassing is op een van de vele perioden in de langdurige ontwikkeling van deze stadstaat op de Peloponnesus, die van de 8ste tot de 4de eeuw v.C. haar bloeitijd kende. In feite hebben de Spartanen, die zich beschouwden als nakomelingen van de halfgod Heracles, ook heel goed de kunst verstaan om om Spartaans te leven! Bijna twee eeuwen lang overtroffen zij zelfs hun tijdgenoten in kunstzinnigheid en verfijning. Zij droomden van de historische roeping van hun staat en kenden perioden van rijkdom, kunst en sport, maar ook van oorlog, tirannie en klassenstrijd. Toen zij in de nevelen der historie verdwenen hadden zij een legende opgebouwd. De schrijver volgt het spoor van deze legende,-maar scheidt de fantasie van de werkelijkheid, waardoor al spoedig duidelijk wordt dat onze voorstelling van de Spartanen vaak ver bezijden de waarheid is. Hij is er als eerste in geslaagd de nieuwste archeologische bevindingen te verwerken in een boeiend verhaal, waarin ons de ware Spartanen voor ogen worden getoverd. Hij schetst de lezer het schitterende panorama van een boeiende cultuur - fascinerend, zoals alleen de geschiedenis kan zijn!

Wil je het boek lezen?Spartanen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.W. Weber. Lezen Spartanen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN