Het geheim van de tempelier

Het geheim van de tempelier - Patrick Lagrou | Warmolth.org

...idder Hugo van Payns werd 66. Jacques de Molay werd op zijn 67e gedood ... Het geheim van de tempelier | pluizer ... . Het neemt je afwisselend mee naar de tijd van de tempeliers, soms zelfs nog eerder en daarna weer mee terug naar het heden. 'Het geheim van de tempelier' is een lekker spannend verhaal, voorzien van plattegronden en foto's met uitleg waardoor je alles goed kunt volgen. De laatste grootmeester van de Tempeliers was Jacques de Molay, hij stierf op 18 maart 1314 in Parijs op de brandstapel.De Molay heeft gedurende zijn (schijn)proces onder marteling bekenten ... Het geheim van de tempelier | pluizer ... .De Molay heeft gedurende zijn (schijn)proces onder marteling bekentenissen afgelegd, maar die later herroepen. De beschuldigingen tegen de Orde van ketterij, homoseksualiteit en aanbidding van "Baphomet" waren voor die tijd ongehoord.. Het verhaal wil dat De Molay op de ... HET GEHEIM VAN DE TEMPELIER . 1. De historische achtergronden van het verhaal . In 1095 riep de paus de hele Christenheid op om het Heilig Land van ongelovigen te gaan bevrijden. Hiermee bedoelde hij de Moslimwereld die op dat ogenblik een hoger niveau van beschaving had bereikt dan het barbaarse Westen. Een gigantisch ... In...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Lagrou
DIMENSIE
4,81 MB
BESTANDSNAAM
Het geheim van de tempelier.pdf

OMSCHRIJVING

Bij het begin van de zomervakantie mag de twaalfjarige Bert mee met zijn vader, die vlak bij de tempelierhoeve in het West-Vlaamse Slijpe opgravingen gaat leiden. Behalve de archeologen zitten ook mensen met minder goede bedoelingen te wachten op wat er blootgelegd zal worden. De ontdekking van een middeleeuws graf is het startschot van een hels avontuur, dat Bert via Zuid-Frankrijk naar het hartje van Jeruzalem leidt. Daar, diep onder de Tempelberg, moet het geheim van de tempelier worden ontsluierd. De jongen beleeft de spannendste en meest verrassende week van zijn leven. En hij maakt op een soms brutale manier kennis met een stad die al eeuwen door godsdiensttwisten wordt verscheurd.Een spannend verhaal met een historische achtergrond dat tegelijk razend actueel is. Om dit boek te kunnen schrijven reisde Patrick Lagrou naar Israël en naar de Ardèche (Zuid-Frankrijk). Voor lezers vanaf 12 jaar.

Wil je het boek lezen?Het geheim van de tempelier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Lagrou. Lezen Het geheim van de tempelier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN