De zaak Vermaning

De zaak Vermaning - Wijnand van der Sanden | Warmolth.org

...WBOOKS in samenwerking met het Drents Museum het boek over amateurarcheoloog Tjerk Vermaning De zaak Vermaning verschenen ... De zaak Vermaning - Mainzer Beobachter ... . 'De zaak Vermaning, Over een markant amateurarcheologg in Drenthe' door Wijnand van der Sanden, Anja Schuring - Onze prijs: €12,50 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis Vergelijken - De zaak Vermaning - Boek (9462582726) (Wijnand van der) (1987) ISBN: 9789462582729 - Het Boek De zaak Vermaning (9462582726) geschreven door Wijnand van der Sanden bestel je op bruna.nl! In 1965 ontdekte de amateurarcheoloog Tjerk… Elfdelige serie reportages over spraakmakende affaires in Nederland. ... De zaak Vermaning - Sargasso ... .nl! In 1965 ontdekte de amateurarcheoloog Tjerk… Elfdelige serie reportages over spraakmakende affaires in Nederland. Deze aflevering: de zaak rond de omstreden vondst van de Nederlandse amateur-geoloog Tjerk Vermaning in 1965. In 1965 deed de amateur-geoloog Tjerk Vermaning een opmerkelijke vondst bij Smilde toen hij vuurstenen voorwerpen vond die aantoonden dat Neanderthalers dit gebied hebben bewoond. De zaak Vermaning, Drents Museum Assen, 8 juli t/m 12 januari 2019.Meer informatie: drentsmuseum.nl. Waarschijnlijk is de Drent Tjerk Vermaning nog altijd de bekendste archeoloog van Nederland ... De zaak Vermaning. In 1965 ontdekte de amateurarcheoloog Tjerk Vermaning (1929-1987) vlakbij zijn woonplaats Smilde twee kampementen uit de tijd van Neanderthalers. In de jaren daarna vond hij er nog enkele, in Hijken en Eemster. De wetenschap reageerde enthousiast. Vermaning kreeg de Culturele Prijs van Drenthe en een jaarlijkse toelage om te kunnen blijven zoeken. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Van 8 juli 2018 tot en met 13 januari 2019 presenteert het Drents Museum de tentoonstelling De Zaak Vermaning, waarin het leven van de vinder centraal staat. Tegelijkertijd met de tentoonstelling voert PeerGrouP in september de Drentse theaterproductie De Affaire Vermaning op. In januari 1965... In 1965 ontdekte de amateurarcheoloog Tjerk Vermaning (1929-1987) vlakbij zijn woonplaats Smilde twee kampementen uit de tijd van Neanderthalers. In de jaren daarna vond hij er nog enkele, in Hijken en Eemster. De wetenschap reageerde enthousiast. Vermaning kreeg de Culturele Prijs van Drenthe en een jaarlijkse toelage om te kunnen blijven zoeken. De vinder wilde echter meer: een eredoctoraat ......

INFORMATIE

AUTEUR
Wijnand van der Sanden
DIMENSIE
8,33 MB
BESTANDSNAAM
De zaak Vermaning.pdf

OMSCHRIJVING

In 1965 ontdekte de amateurarcheoloog Tjerk Vermaning (1929-1987) vlakbij zijn woonplaats Smilde twee kampementen uit de tijd van Neanderthalers. In de jaren daarna vond hij er nog enkele, in Hijken en Eemster. De wetenschap reageerde enthousiast. Vermaning kreeg de Culturele Prijs van Drenthe en een jaarlijkse toelage om te kunnen blijven zoeken. De vinder wilde echter meer: een eredoctoraat en een baan bij het Drents Museum.De verhouding met de officiële wetenschap verslechterde gaandeweg. Nader onderzoek van zijn vondsten leidde tot de conclusie dat ze recent vervaardigd waren. In 1977 werd Vermaning door de rechtbank in Assen veroordeeld wegens oplichting, maar een jaar later sprak het Hof in Leeuwarden hem vrij omdat het niet bewezen werd geacht dat hij de stenen zelf had vervaardigd. Medestanders van Vermaning zetten zich decennialang in voor rehabilitatie. Steentijddeskundigen echter zijn ervan overtuigd dat de stenen vervalst zijn.

Wil je het boek lezen?De zaak Vermaning in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wijnand van der Sanden. Lezen De zaak Vermaning Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN