Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk

Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk - Stefan Bollmann | Warmolth.org

...lees-kijkboek over geportretteerde lezende vrouwen ... parkstadveendam.nl ... . Het is een verrijkend boek over geschiedenis, literatuur en schilderkunst. Aan deze "grote drie" kun je je hart ophalen. Het is een must-have voor hen die voor deze drie belangstelling hebben. Lezende vrouwen zijn minstens zo interessant. Want zich verstoppen in hun eigen denkwereld, dat mogen vrouwen nog niet zo heel lang. In 'Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk' vind je een boeiende reeks afbeeldingen van lezende vrouwen en een uiteenzetting van het waarom achter dat gevaar en die aantrekkingskracht. 21-jul-2016 - Bekijk het bord "Vrouwen die lezen ... Lezing in Bibliotheek Veendam: 'Vrouwen die lezen zijn ... ... . 21-jul-2016 - Bekijk het bord "Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk..." van lglanzer op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Lezen, Vrouw, Vrouw lezen. Lezing 'Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk' Kunsthistorica Margaret Breukink geeft al jaren lezingen, waarbij zij de werken en kunstenaars in een historisch perspectief plaatst. Aan de hand van schilderijen, tekeningen en foto's wordt tijdens deze lezing de geschiedenis van enkele beroemde lezende vrouwen op de voet gevolgd. Stefan Bollmann studeerde germanistiek, theaterwetenschappen, geschiedenis en filosofie. Hij werkt als lector en auteur. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk (2006). Op bol.com vind je alle boeken van Stefan Bollmann, waaronder het nieuwste boek van Stefan Bollmann. Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk. Een weergaloze geschiedenis van lezende vrouwen in de kunst en fotografie Afbeeldingen van lezende vrouwen hebben een bijzondere schoonheid, charme en expressiviteit. Waarom lezen ze en in welke lectuur zijn ze verdiept? Stefan Bollmann onderzoekt het in dit boek. En passant vernemen we iets over de kunstenaar, de context en het tijdperk waarin het werk tot ... Lezing 'Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk' Kunsthistorica Margaret Breukink geeft al jaren lezingen, waarbij zij de werken en kunstenaars in een historisch perspectief plaatst. Aan de hand van schilderijen, tekeningen en foto's wordt tijdens deze lezing de geschiedenis van enkele beroemde lezende vrouwen op de voet gevolgd. zondag 29 september Martine Kouwenhoven / vrouwen die lezen zijn gevaarlijk / over leesplezier. zondag 8 september Carien Kanters / vrouwelijke modeontwerpers / over vrouwen in mode. De Rotterdamse Salon zet de spotlight op vrouwelijk succes, voorbij de onder-belichting of -waardering. 'Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk, lezende vrouwen in de schilderkunst en d...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Bollmann
DIMENSIE
6,26 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk.pdf

OMSCHRIJVING

In deze mooie cadeau-editie van Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk staan de fraaiste schilderijen en foto's van lezende vrouwen centraal. Waarom lezen de vrouwen en in welke lectuur zijn ze verdiept? En passant vernemen we iets over de kunstenaar van het werk, de context en het tijdperk waarin het werk tot stand kwam.Van Michelangelo's reusachtige lezende Sybille en Vermeers brieflezende meisje tot Eve Arnolds beroemde foto van Marilyn Monroe die verdiept is in Ulysses. De doeken en foto's in dit boek zijn van oude meesters en universele kunstenaars, van vroege fotografen en tekenaars van de klare lijn, van nog te ontdekken schilderessen en opnieuw te leren kennen hofschilders. Met een inleiding van Kristien Hemmerechts, die een intrigerende driehoeksverhouding blootlegt tussen man, vrouw en boek.

Wil je het boek lezen?Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Bollmann. Lezen Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN