God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1945

God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1945 - Jan Bank | Warmolth.org

...940) is historicus. Hij was tot 2005 hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden ... Waren de kerken goed of fout in de Tweede ... - EO Visie ... . De rol van het Vaticaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: april 1997) (Laatste bewerking: 7 maart 2019) Er zijn na de Tweede Wereldoorlog veel vragen gerezen onder historici, ethici en theologen, over de rol van de Rooms-katholieke kerk gedurende de oorlogsperiode en in het bijzonder die van 'oorlogspaus' Pius XII. Terecht typeert uitgeverij Balans het boek "God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1 ... Kerken waren erg aards in de oorlog | Nederlands Dagblad ... . Terecht typeert uitgeverij Balans het boek "God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1945" als het magnum opus van historicus Jan Bank. De auteur heeft een onmisbaar standaardwerk ... God in de oorlog. Haags 5 Mei Comité ... Dit meerstemmig en veelkleurig beeld van de rol van de kerk in Europa is een meesterproef van geschiedschrijving. Jan Bank schreef bijna tien jaar aan dit unieke standaardwerk, een magnum opus, dat gelijktijdig in Engeland verschijnt. 0 Likes. 0 Bestel het boek: God in de oorlog voor slechts € 12.50 Categorie: Geschiedenis, Tweede Wereldoorlog Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel God in de oorlog op Ramsj.nl Buy God in de oorlog: de rol van de Kerk in Europa 1939-1945 01 by Bank, Jan (ISBN: 9789460038068) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. De rol van de kerk in Europa 1939-1945 Berlijn en Coventry hebben allebei een beroemd monument: het restant van een gebombardeerde oude kerk geflankeerd door een moderne. De christelijke kerken hebben de Tweede Wereldoorlog overleefd, is de symboliek. "Noch Europa noch Amerika werden seculier voor de jaren vijftig. Het aantal mensen dat de kerk bezocht, steeg in de jaren twintig omdat kerken status hadden verkregen door de oorlog; door de dapperheid van militaire priesters en hun pogingen om de doden na de oorlog te blijven gedenken. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Bank, Jan - God in de oorlog / de rol van de Kerk in Europa 1939-1945 De rol van de Kerk in Europa 1939-1945". Neerlandica Siertsema, werkzaam aan de Vrije Universiteit Amsterdam, promoveerde in 2007 op de studie "Uit de diepten". God in de oorlog. de rol van de Kerk in Europa 1939-1945. Jan Bank God in de oorlog | ISBN 9789460034725 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Bank
DIMENSIE
6,26 MB
BESTANDSNAAM
God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1945.pdf

OMSCHRIJVING

Berlijn en Coventry hebben allebei een beroemd monument: het restant van een gebombardeerde oude kerk geflankeerd door een moderne. De christelijke kerken hebben de Tweede Wereldoorlog overleefd, is de symboliek.Maar hoe hebben ze dat gedaan? Welke rol speelden ze tijdens de oorlog? In de totalitaire staten van Hitler, Stalin en Mussolini duldden vele kerkbestuurders de machthebbers en pasten zich aan, uit angst of uit overtuiging. Het christendom kent een geschiedenis van religieus antisemitisme. Toch waren er ook christenen die zich met hand en tand verzetten.De massamoord op de joden, Roma en Sinti heeft de christelijke kerk diep geraakt en beschadigd. Nooit eerder verscheen een boek dat het christendom beschrijft in al zijn facetten op het moment dat het onder de immense druk van bezetting en terreur zijn ware aard moest tonen. Alle staten van Europa die bezet waren door Hitler of Stalin, worden hier geanalyseerd. Collaboratie en verzet, persoonlijke moed en zwijgend of actief verraad, katholiek, calvinistisch, luthers of oosters orthodox, het hele religieuze palet wordt geschilderd. Van de Oekra•ne tot Noorwegen, van Itali‘ tot Bulgarije, van Nederland tot Polen en Duitsland.Dit meerstemmig en veelkleurig beeld van de rol van de kerk in Europa is een meesterproef van geschiedschrijving. Jan Bank schreef bijna tien jaar aan dit unieke standaardwerk, een magnum opus, dat gelijktijdig in Engeland verschijnt.

Wil je het boek lezen?God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1945 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Bank. Lezen God in de oorlog. De rol van de Kerk in Europa 1939-1945 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN