Perspectief Op Een Participatiemaatschappij

Perspectief Op Een Participatiemaatschappij - H. Klamer | Warmolth.org

...ar ook zeker met het oog op de toekomst! "Je eindigt niet in een kartonnen doos op het station ... Perspectief op een participatiemaatschappij: op weg naar ... ... ." De ontwikkeling richting een participatiesamenleving is volgens de premier niet het einde van de verzorgingsstaat, maar de participatiesamenleving is "een maatschappelijk fenomeen". Hij wil mensen uitdagen, maar tegelijk maximale solidariteit bieden. In het rapport Perspectief op Groei dat eind vorig jaar uitkwam schetst DeNederlandscheBank (DNB) een interessant beeld van de vraag waar de Nederlandse economie zich na enkele jaren van crisis in bevindt en welke (mondiale) trends onze economie in de komende jaren gaan beïnvloeden.. Ook voor niet-economen bevat het rapport een aantal mooie inkijkjes in de vraag hoe wij als ... bol.com | Perspectief Op Een Participatiemaatschappij ... ... .. Ook voor niet-economen bevat het rapport een aantal mooie inkijkjes in de vraag hoe wij als Nederland en als ... Qey Invest is een participatiemaatschappij die investeert in ondernemingen met groeipotentie. De focus ligt daarbij op ondernemingen in de zakelijke dienstverlening, groothandel, productie, agrifood en industrie. Onze kracht? We brengen niet alleen vermogen, maar ook expertise en een netwerk in als we participeren. Daardoor versnellen we groei, creëren we waarde en kunnen we onze ... Zodra Koning Willem-Alexander zijn eerste troonrede had uitgesproken, werd het een hype: de participatiesamenleving. Dit voornemen maakte veel tongen los in de samenleving. PerspectieF geeft een geheel eigen invulling van het begrip. De participatiesamenleving moet fundamenteel anders worden ingevuld. Niet een participatiesamenleving, maar ook een participatieoverheid, waarin niet de burger ... De verzorgingsstaat transformeert naar een participatiemaatschappij zonder visie op een gewenste, toekomstige verouderende samenleving. Dit is een risico, maar biedt ook kansen. Met de demografische veroudering ontstaan nieuwe vragen over de inrichting van de maatschappij en de betekenis van fundamentele begrippen voor maatschappijvorming en samen leven zoals vrijheid, gelijkheid en solidariteit . De verzorgingsstaat transformeert naar een participatiemaatschappij zonder visie op een gewenste, toekomstige verouderende samenleving. Dit is een risico, maar biedt ook kansen. Met de demografische veroudering ontstaan nieuwe vragen over de inrichting van de maatschappij en de betekenis van fundamentele begrippen voor maatschappijvorming en samen leven zoals vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Perspectieven op de beheerskramp in en om organisaties Th ijs Homan. Inhoud ... Hoofdstuk 7 Over de binnenkant van de participatiemaatschappij: koffi e en bier Hoofdstuk 8 Op een andere manier aan de slag met gemeentelijke...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Klamer
DIMENSIE
8,36 MB
BESTANDSNAAM
Perspectief Op Een Participatiemaatschappij.pdf

OMSCHRIJVING

De houdbaarheid van de verzorgingsstaat is onderwerp van vele discussies Ðin de politiek, maar ook bij de vakbeweging, werkgevers en burgers. Er staat dan ook veel op het spel. Helder is dat hervorming nodig is: enerzijds vanwege de vergrijzing en de gewenste versterking van de economie, anderzijds vanwege veranderingen in de samenleving, zoals individualisering, emancipatie en toegenomen diversiteit. In Perspectief op een participatiemaatschappij gaan de auteurs op zoek naar een sociaal stelsel dat mensen uitdaagt om te participeren en hun talenten te ontwikkelen, en dat bovendien financieel en maatschappelijk houdbaar is.Klamer, Dolsma en Van den Braak schetsen hun perspectief op een participatiemaatschappij mede vanuit de principes van het christelijk-sociaal denken. Daarbij geven zij een nieuwe invulling aan begrippen als solidariteit, persoonlijke verantwoordelijkheid en subsidiariteit. Mensen en bedrijven krijgen meer ruimte om zelf invulling te geven aan levensloop, loopbaan en sociale zekerheid, en voorzorg en investeren in menselijk kapitaal staan voorop. Veel meer dan nu wordt een appl gedaan op medewerkers en bedrijven om verantwoordelijkheid te nemen, om arbeidsongeschiktheid en werkloosheid te voorkomen en om vakkennis op peil te houden. Mensen krijgen faciliteiten om aan hun eigen employability te werken en keuzes te maken ten aanzien van hun loopbaan en levensloop, en oudere werknemers blijven langer doorwerken.ÔPerspectief op een participatiemaatschappijÕ biedt een omvattende analyse van de overgang van een verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij en de daarmee gepaard gaande veranderingen in ons sociaal stelsel. Het behandelt de achterliggende principes, beargumenteert de noodzaak voor verandering, geeft idee'n voor alternatieven en beschrijft de praktische gevolgen die dit alles heeft voor het sociaal beleid van organisaties.

Wil je het boek lezen?Perspectief Op Een Participatiemaatschappij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Klamer. Lezen Perspectief Op Een Participatiemaatschappij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN