Broddelen

Broddelen - Yvonne van Zaalen | Warmolth.org

..., uitleg en gerelateerde woorden Broddelen is een vloeiendheidsprobleem in het spreken en schrijven ... Broddelen - 7 definities - Encyclo ... . Het spreken word gekenmerkt dooreen snelle, rommelige, aritmische spraak. Vaak ontbreekt de rode draad in het verhaal. Opvallend zijn een slappe uitspraak en een hoog spreektempo, het ineenschuiven van woorden, bijvoorbeeld 'tevisie' in plaats van 'televisie'. Broddelen en stotteren gaan ook vaak samen. Voor de oorzaak van broddelen zijn er aanwijzingen dat het een probleem is in het centrale zenuws ... Wat is broddelen? - SpreekTaal logopedisten ... . Voor de oorzaak van broddelen zijn er aanwijzingen dat het een probleem is in het centrale zenuwstelsel. Vaak is er sprake van een erfelijke component: 85% van de kinderen die broddelen hebben een familielid met een historie van spraaktaalmoeilijkheden of vloeiendheidsproblemen. Behandeling van broddelen Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Broddelen, geschreven door Yvonne van Zaalen & Coen Winkelman. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Broddelen, vloeiendheid, verschil tussen broddelen en stotteren, van Zaalen, therapie, symptomen, prognose & onvloeiendheid. Broddelen. Broddelen is een veelvoorkomende vloeiendheidsstoornis, maar wordt niet altijd duidelijk herkend. Doordat bij broddelen ook herhalingen van woorden en klanken voorkomen, wordt het vaak verward met stotteren. Er zijn ook mensen bij wie zowel kenmerken van stotteren als broddelen aanwezig zijn. Broddelen kan samen gaan met hyperactiviteit en een slechte concentratie, dit hoeft echter niet. De luisteraar zal de persoon die broddelt vaak slecht verstaan en reageren met: "Wat zeg je?". De spreker merkt wel dat er iets mis is met zijn spreken, maar hij weet niet precies wat. Broddelen is een stoornis in de communicatie. Broddelen Wat is broddelen? Broddelen is net als stotteren ook een vloeiendsheidsstoornis. Het is een probleem in de articulatie dat bij weinig mensen bekend is en dat zich kenmerkt door snel en onduidelijk spreken. Hierbij worden vaak lettergrepen "ingeslikt" of verkeerd uitgesproken. Soms worden er ook klanken of woorden herhaald waardoor broddelen op stotteren kan lijken. Broddelen...

INFORMATIE

AUTEUR
Yvonne van Zaalen
DIMENSIE
11,39 MB
BESTANDSNAAM
Broddelen.pdf

OMSCHRIJVING

BroddelenBroddelen is een spraakstoornis die vaker voorkomt dan stotteren en er gemakkelijk mee wordt verward. Een broddelende spreker spreekt en formuleert slordig en is vaak slecht te verstaan. De spreker begrijpt niet waarom hij niet goed overkomt en hijzelf en de luisteraar zien de veelvuldige versprekingen meestal slechts als slordigheden. De stoornis kan aanvankelijk gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Dat is jammer, want een tijdige en adequate behandeling van broddelen kan veel moeilijkheden voorkomen.Broddelen bleef tot eind vorige eeuw een onbegrepen stoornis en paste niet in enig ander tot dan toe gedefinieerd stoornisgebied. Bij broddelen blijkt dat niet de aansturing van de spieren is verstoord, zoals bij stotteren, maar de planning van de spraak- en taalactiviteiten bij een te hoog communicatietempo. Broddelen komt overigens vaak voor in combinatie met stotteren.In dit boek zijn de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar broddelen verwerkt tot een concrete behandelmethode. De auteurs bespreken de theoretische achtergronden, de (differentiaal)diagnostiek en therapeutische strategieën, verduidelijkt met veel voorbeelden. Daarmee is Broddelen een volwaardig handboek over dit onderbelichte onderwerp. Het is geschreven voor studenten logopedie en voor professionals als logopedisten, orthopedagogen en remedial teachers. Op de website bij het boek staan onder andere formulieren voor onderzoek, oefeningen, en videofragmenten.De auteurs zijn praktiserend logopedist, gespecialiseerd in vloeiendheidsstoornissen.Yvonne van Zaalen is verbonden aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Als coördinator van Clinical Issues, van de International Cluttering Association, is zij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van wereldwijde consensus over broddeldiagnostiek- en therapie.Coen Winkelman werkt tevens als docent en trainer aan diverse hogescholen en is medeauteur van de uitgaven Stotteren en Expressiever en gemakkelijker spreken.

Wil je het boek lezen?Broddelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yvonne van Zaalen. Lezen Broddelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN