Ondernemingen in zwaar weer

Ondernemingen in zwaar weer - Ruud Bouwman | Warmolth.org

...rnemingen in zwaar weer Deel 1: De risico's van expansiedrift 1 ... Ondernemingen in zwaar weer door Ruud Bouwman (Ebook ... ... . Het 'cashflowprobleempje' van The Entertainment Group 2. Hoe Landis (niet) werd bestuurd 3. De overnametrein van Ahold dendert door, maar ontspoort dan toch 4. Hoe de Fortioma's Fortis niet hielpen 5. Deze wet kan ondernemingen helpen die te maken hebben met hoge schulden, maar die nog wel winstgevend zijn. De Whoa legt de mogelijkheden vast voor dit soort ondernemingen om na een sanering van de schulden weer verder te ondernemen. Een onderneming in zwaar weer zal een surseance van betaling ... Ondernemingen in zwaar weer door Ruud Bouwman (Ebook ... ... . Een onderneming in zwaar weer zal een surseance van betaling of een faillissement zo veel mogelijk af willen wenden. We hebben het met u over de uitdagingen van ondernemingen in zwaar weer. Het onderwerp continuïteit, financieren en bijzonder beheer komt hierbij uitgebreid aan bod. Maar we hebben het ook over menselijke en juridische aspecten, hoe je als accountant het voortouw kunt pakken en wat de oorzaak is van de meeste ondernemingen die het niet redden. Wat ondernemingen in zwaar weer tegenwoordig vaak toepassen is bootstrapping. Dit houdt in dat u financiële ruimte probeert te vinden door uw zakelijke kosten en persoonlijke uitgaven te beperken. Voorbeelden Voorbeelden van bootstrapping zijn: ondernemen vanuit huis; Onderneming in zwaar weer & pandrechten In de huidige crisis bent u net als veel andere ondernemers waarschijnlijk hard aan het werk om uw financiële positie te verstevigen: u heeft uitstel van belasting, steunmaatregelen en extra krediet aangevraagd, uw debiteurenafdeling gevraagd vorderingen voortvarend te innen en wellicht ook betalingen (van huur, vakantiegeld en/of bonussen) opgeschort. Ondernemen is vooruitzien, maar sommige dingen zie je niet aankomen. Het is zaak om continu alert te zijn en te anticiperen op veranderingen, hoe extreem ook. Door de recente corona-uitbraak en de ten gevolge daarvan genomen overheidsmaatregelen zijn veel (gezonde) ondernemingen plotseling in zwaar weer terechtgekomen. Het gevoel te ondernemen in zwaar weer komt vaak voor, dit heeft vaak te maken met ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ruud Bouwman
DIMENSIE
10,83 MB
BESTANDSNAAM
Ondernemingen in zwaar weer.pdf

OMSCHRIJVING

Wat ging er mis bij Ahold, Fortis, SNS Reaal, de Noord-Zuidlijn, Polare, Laurus, de VOC… Het aantal faillissementen in Nederland is hoger dan ooit. De crisis is inderdaad een belangrijke schuldige, maar zwaar weer is van alle tijden en komt net zo goed voor als het economisch beter gaat.Crisismanager Ruud Bouwman ontleedt de dieptepunten van elf grote ondernemingen: falend en graaiend management, gerommel met de jaarcijfers, geloof in luchtkastelen, commissarissen die niet ter zake kundig zijn, een backoffice die de overnames niet kan bijhouden, Porsches en schoenen van kangoeroeleer. Met grote helderheid laat Bouwman de collision course zien van opeenvolgende verkeerde beslissingen.Ruud Bouwman is een ervaren crisismanager. Hij was vele jaren partner bij Price Waterhouse Cooper. Sinds 2000 is hij zelfstandig en heeft zo"n vijftig bedrijven begeleid, die bijna allemaal in zwaar weer verkeerden.

Wil je het boek lezen?Ondernemingen in zwaar weer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ruud Bouwman. Lezen Ondernemingen in zwaar weer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN