Evolutie, cultuur en religie

Evolutie, cultuur en religie - Palmyre M.F. Oomen | Warmolth.org

...n vanuit biologie en theologie Klement | Pelckmans Š 2010, de auteurs Een uitgave van Uitgeverij Klement, Kampen Alle rechten voorbehouden ... Boekwinkeltjes.nl - Evolutie, cultuur en religie ... ... . Evolutie, cultuur en religie Perspectieven vanuit biologie en theologie P. Oomen & T. Smedes (red.) 2009 was het Darwinjaar. Niet alleen werd in februari de 200ste geboortedag van Charles Darwin gevierd, maar tevens in november het 150-jarig bestaan van Darwins The Origin of Species. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Oomen, Palmyre / Smedes, Taede (red.) - Evolutie, cultuur en religie / perspectieven vanuit evoluti ... Culturele evolutie - Wikipedia ... . Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Oomen, Palmyre / Smedes, Taede (red.) - Evolutie, cultuur en religie / perspectieven vanuit evolutiebiologie en theologie Evolutie, cultuur en religie. perspectieven vanuit biologie en theologie. Taede Smedes; Palmyre Oomen; C. Buskes God schept door en wat voor sommige mensen als evolutie theorie te boek staat is bij anderen bekend als God die doorgaat met de schepping. De dikke van Dale omschrijft evolutie als volgt: geleidelijke ontwikkeling, verandering van de menselijke maatschappij/ revolutie en/of ontwikkeling van het leven op aarde. De cultuur kan ook darwiniaans benaderd worden, zoals bijvoorbeeld gebeurt in de 'memen'-theorie die do...

INFORMATIE

AUTEUR
Palmyre M.F. Oomen
DIMENSIE
8,35 MB
BESTANDSNAAM
Evolutie, cultuur en religie.pdf

OMSCHRIJVING

Het Darwinjaar 2009 was een jaar waarin wetenschappelijk werd stilgestaan bij de 200ste geboortedag van Charles Darwin en bij het 150-jarig bestaan van zijn The Origin of Species. Maar er gebeurde meer. Darwins evolutietheorie bleek opnieuw te resoneren met levensbeschouwelijke vragen: Wat betekent de evolutietheorie voor ons denken over de mens, over God, over bijbelteksten, over cultuur en religie? Deze en dergelijke vragen waren en zijn onderwerp van een bij vlagen zeer heftig debat over evolutie en christelijk geloof – een debat waarin vaak de nuance ontbreekt. In dit boek wordt die nuance juist wel gezocht. Internationaal erkende experts uit de biologie, filosofie en theologie laten zien dat de discussie niet te reduceren valt tot een simpel dilemma van 'óf geloof óf evolutie'. Zowel aan de kant van de biologie als aan de kant van theologie en filosofie is er zoveel méér dat te denken geeft: er is niet één onveranderlijke biologische evolutietheorie, niet slechts één darwiniaanse visie op cultuur en religie, niet slechts één bijbels scheppingsverhaal en niet slechts één mogelijke theologische reactie op evolutie. Dit prikkelende boek geeft toegang tot de rijkdom aan ideeën en voortschrijdende inzichten met betrekking tot evolutie, cultuur en religie. Het is bedoeld voor eenieder die zich wil verdiepen in de vragen rond geloof en evolutie, en kan dan ook als een inleiding tot deze problematiek beschouwd worden. Met bijdragen van Chris Buskes (wetenschapsfilosoof), Gert Flik (bioloog), Palmyre Oomen (bioloog, theoloog, filosoof), Taede Smedes (godsdienstfilosoof) en Ellen van Wolde (bijbelwetenschapper). Allen zijn zij verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wil je het boek lezen?Evolutie, cultuur en religie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Palmyre M.F. Oomen. Lezen Evolutie, cultuur en religie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN