Dat hoor je mij niet zeggen!

Dat hoor je mij niet zeggen! - Wouter van Wingerden | Warmolth.org

...je mij niet zeggen!' heeft een extra laag, de 'twist' die we wilden: het klopt inhoudelijk niet, want clichés gebruiken we onbewust allemaal ... Bureau ISBN - Dat hoor je mij niet zeggen! ... . Je kan er iedereen op betrappen. Wat heeft je doen besluiten om dit boek te schrijven? Het is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. En er is het idee ingeslopen dat iedereen - en ik zal niet zo flauw zijn te zeggen dat het de bewindslieden van de PvdA waren, want dat is te gemakkelijk [cursivering van ons - JdJ en AvV] - dat iedereen in Nederland eerst een paar jaar basisonderwijs moet krijgen en pas daarna een vak kan leren. Dat blijkt niet te werken. Taalclichés, dat zijn dingen die we, zonder erbij na te denken, allemaal weleens zeggen. 'Het houdt op met zach ... Dat hoor je mij niet zeggen! - Wouter van Wingerden ... ... . Dat blijkt niet te werken. Taalclichés, dat zijn dingen die we, zonder erbij na te denken, allemaal weleens zeggen. 'Het houdt op met zachtjes regenen' wanneer de hoosbui eindelijk losbarst, 'Het is wel goed voor de tuin' om de moed erin te houden, of 'Je bent toch niet van suiker' als de ander zich door wat nattigheid laat weerhouden. Maar niet alleen bij het weer komen ze van pas. Dat hoor je mij niet zeggen !. Taalc...

INFORMATIE

AUTEUR
Wouter van Wingerden
DIMENSIE
4,72 MB
BESTANDSNAAM
Dat hoor je mij niet zeggen!.pdf

OMSCHRIJVING

Taalclichés: dingen die we, zonder erbij na te denken, allemaal wel eens zeggen. ‘Het houdt op met zachtjes regenen’ wanneer de hoosbui eindelijk losbarst, ‘Het is wel goed voor de tuin’ om de moed erin te houden, of ‘Je bent toch niet van suiker’ als de ander zich door wat nattigheid laat weerhouden. Maar je hoort ze nog veel vaker uit je mond rollen. Als er bezoek is (‘Kon je het vinden?’), in het verkeer (‘Zo, die heeft haast!’), of tegen kinderen die geen poot uitsteken (‘Het is hier geen hotel!’). Taalkundigen Wouter van Wingerden en Pepijn Hendriks noteerden jarenlang de allerbeste clichés. Het resultaat is een bonte verzameling: pijnlijk herkenbaar, zeer geestig en altijd handig, bij alle denkbare gelegenheden.

Wil je het boek lezen?Dat hoor je mij niet zeggen! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wouter van Wingerden. Lezen Dat hoor je mij niet zeggen! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN