Het autistische brein

Het autistische brein - Temple Grandin | Warmolth.org

...scans van haar eigen brein. En ze neemt stelling ... Het Autistische Brein - Tistje ... . Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor het onderkennen van de enorme impact die zintuiglijke ervaringen hebben op mensen met autisme, en de sociale of emotionele problemen die ze daardoor ondervinden. In Het autistische brein doet zij verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek, mede aan de hand van scans van haar eigen brein. En ze neemt stelling. Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor ... Het autistische brein | Temple Grandin - Doorbraak winkel ... . Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor het onderkennen van de enorme impact die zintuiglijke ervaringen hebben op mensen met autisme, en de sociale of emotionele problemen die ze daardoor ondervinden. In Het autistische brein doet zij verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek, mede aan de hand van scans van haar eigen brein. En ze neemt stelling. Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor het onderkennen van de enorme impact die zintuiglijke ervaringen hebben op mensen met autisme, en de sociale of emotionele problemen die ze daardoor ondervinden. In DSM-5 is het aspergersyndroom verdwenen, net als de pervasieve ontwikkelingsstoornis niet anderszins omschreven (PDD-NOS). Er is alleen nog maar de autismespectrumstoornis. Eén van 's werelds meest beroemde mensen met autisme, Temple Grandin, gaat in haar nieuwste boek Het autistische brein in op deze kwestie. Het autistische brein | ISBN 9789057124150 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In Het autistische brein doet zij verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek, mede aan de hand van scans van haar eigen brein. En ze neemt stelling. Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor het onderkennen van de enorme impact die zintuiglijke ervaringen hebben op mensen met autisme, ... In Het autistische brein doet Grandin verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek. Ze illustreert symptomen van autisme met de scans van haar eigen brein en bespreekt de lang genegeerde sensorische problemen die samengaan met autisme. Grandin pleit voor een symptoomgerichte behandeling. In Het autistische brein doet zij verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek, mede aan de hand van scans van haar eigen brein. En ze neemt stelling. Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor het onderkennen van de enorme impact die zintuiglijke ervaringen hebben op mensen met autisme, ... Het autistische brein. 'Een uitzonderlijke bron van inspiratie - niet alleen voor autistische kinderen en hun ouders, maar voor iedereen.' - TimeTemple Grandin is 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassene met autisme. Haar uitzonderlijke brein is talloze malen door neurowetenschappers onderzocht.In Het autistische brein doet Grandin verslag vanuit de voorhoede van het ......

INFORMATIE

AUTEUR
Temple Grandin
DIMENSIE
10,12 MB
BESTANDSNAAM
Het autistische brein.pdf

OMSCHRIJVING

`Een uitzonderlijke bron van inspiratieniet alleen voor autistische kinderenen hun ouders, maar voor iedereen.Time`Het autistische brein is zowel een bron van informatie voor wie weinig weet van autisme, als een bron van hulp en compassie voor wie met de conditie leeft.Scientific AmericanTemple Grandin is een van s werelds bekendste en meest getalenteerde volwassenen met autisme. In Het autistische brein doet zij verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek, mede aan de hand van scans van haar eigen brein. En ze neemt stelling.Zo houdt ze een hartstochtelijk pleidooi voor het onderkennen van de enorme impact die zintuiglijke ervaringen hebben op mensen met autisme, en de sociale of emotionele problemen die ze daardoor ondervinden. Ze is er bovendien fel op tegen dat mensen getypeerd worden op basis van een etiket uit de DSM.Grandin verlegt de gebruikelijke focus op tekortkomingen van mensen met autisme naar hun sterke kanten. Op die manier kunnen ze, met of zonder hulp, gericht bouwen aan hun toekomst. Grandin zelf heeft bijvoorbeeld veel profijt van haar oog voor detail, denken vanuit dieren in de veehouderij, en bottom-up aanpak van problemen en projecten.Dit boek biedt een nieuwe kijk op de wereld om ons heen, en op onszelf. Het is een eye-opener voor mensen met autisme, voor hun partners, ouders en andere familieleden, voor docenten, hulpverleners, therapeuten en artsen.Temple Grandin is hoogleraar dierwetenschappen aan Colorado State University. Ze schreef een aantal bestsellers over autisme. In 2010 maakte HBO een speelfilm over haar leven met Claire Danes in de hoofdrol. Over Grandins grensverleggende werk op het gebied van dierenwelzijn maakte NTR-VPRO de Labyrintdocumentaire Temple Grandin: Autist tussen de dieren.Richard Panek is auteur en wetenschapsjournalist.

Wil je het boek lezen?Het autistische brein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Temple Grandin. Lezen Het autistische brein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN