De Staat

De Staat - Paul Frissen | Warmolth.org

.... In 2011 en 2012 won De Staat de 3FM Awards in de categorie alternative ... De Staat Bar & Keuken - De Staat Arnhem ... . De Staat's derde album, 'I_CON', heeft Torre Florim gemixt in Nashville, Tennessee, samen met Grammy-winnaar Vance Powell. Een staat is de binnen een afgebakend grondgebied werkzame, in hoge mate soevereine organisatie die gezag uitoefent over de op dat grondgebied wonende bevolking, die deze bevolking naar buiten toe vertegenwoordigt en die over de benodigde machtsmiddelen beschikt, zoals het geweldsmonopolie. De Staat. destaat.net . See More. Community See All. 56,966 people lik ... Staat (Plato) - Wikipedia ... . De Staat. destaat.net . See More. Community See All. 56,966 people like this. 56,314 people follow this. Page Transparency See More. Facebook is showing information to help you better understand the purpose of a Page. See actions taken by the people who manage and post content. Page created - November 4, 2008. People. De Staat (Oudgrieks: Πολιτεία Politeia) is een van de bekendste en meest invloedrijke dialogen van de Griekse filosoof Plato, geschreven omstreeks 380 v.Chr. Hij legde er de fundamenten van zijn politieke filosofie, maar ook zijn ethiek en zijn Ideeënleer komen aan bod. Plato laat zijn personages, onder wie Socrates en andere aanwezigen, in een aantal gesprekken discussiëren over ... De Staat was started as a one-man project by lead singer, Torre Florim, who later brought the band together. Their first demo was recorded in Florim's apartment in 2007. While still unsigned, the one-man project grew to a full grown band, due to well-received live performances in the Netherlands. S trandpaviljoen De Staat streeft naar gezonde leefomstandigheden voor mens en dier. Daarom voert De Staatskeuken een zo veel mogelijk biologische kaart. W e zijn trots op onze gerechten waar wij keer op keer gasten van kunnen laten genieten. Er wordt bewust gekozen om samen te werken met leveranciers zoals De Lindenhoff, Brood van Menno en Bocca Coffee. staan (stond, heeft gestaan) 1 in opgerichte houding op de voeten rusten: op wacht staan; hij stond erbij en keek ernaar om aan te duiden dat iem. niet bij machte is de gang van zaken te beïnvloeden (naar een oud kinderliedje); nergens voor staan tot alles in staat zijn, geen scrupules kennen; hij staat te dromen droomt voortdurend; zich staande houden niet bezwijken onder moeilijkheden; iets ... Een staat is een land met zijn eigen onafhankelijk bestuur en een hiërarchische politieke organisatie die gezag uitoefent over een bevolking, gelegitimeerd door een vorm van recht, waarvan de naleving wordt afgedwongen met een monopolie op het gebruik van gewe...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Frissen
DIMENSIE
10,89 MB
BESTANDSNAAM
De Staat.pdf

OMSCHRIJVING

Het eerste deel van dit drieluik, getiteld `Een verhaal over de staat´, is een gevalstudie van de commissie Docters van Leeuwen, die in 2001 het kabinet adviseerde over de gevolgen van ICT voor de overheid. Het is een petit histoire van binnenuit geschreven (de auteur was vice-voorzitter van de commissie) en biedt een metafoor voor het functioneren van de staat. Het ging de commissie om de institutionele betekenis van ICT en de netwerksamenleving voor de staat. Het tweede deel is gebaseerd op gesprekken met twintig `dienaren van de staat´. Van minister tot inspecteur-generaal, van officier van justitie tot fractievoorzitter, van politiechef tot secretaris-generaal. Deze gesprekken met onder meer Roger van Boxtel, Femke Halsema, Hans Dijkstal, Jelle Kuiper, Pieter van Geel en Herman Tjeenk Willink gaat in op het functioneren van de staat. Verbindende thema´s in de gesprekken zijn ICT en netwerksamenleving, het primaat van de politiek en multiculturaliteit. In het derde deel schetst de auteur `de staat van de staat´. Hij reflecteert theoretisch op de eerder genoemde thema´s en zijn positie is een esthetische. De staat is niet langer de belichaming van een ideologie, van waarden en normen, maar een verzameling praktijken, repertoires en stijlen. Daarmee neemt de auteur stelling tegen de tegenwoordig zo veel gehoorde pleidooien voor een politisering van de politiek. Politiek kan niet meer het richtinggevende centrum in de netwerksamenleving zijn. Fragmentatie moet eerder worden omarmd dan bestreden. Het verschil is aantrekkelijker dan de samenhang. De staat van de staat is in dit licht vooral paradoxaal. In de praktijk van beleid en bestuur botst de vormgeving van fragmentatie en verschil voortdurend op de politieke zucht tot beheersing en bureaucratische controledrift.

Wil je het boek lezen?De Staat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Frissen. Lezen De Staat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN